Adıyaman

Depremin ardından civcivlerini çadırda besliyor

11:24 04 Mart 2017
Depremin ardından civcivlerini çadırda besliyor

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremde evleri yıkılan Kudret Demiral (57), kuluçka makinesinden elde ettiği 20 günlük civcivlerine kaldığı çadırda bakmaya çalışıyor.

Önceki gün yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından evleri zarar gören ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından kurulan çadırlarda kalan vatandaşlar yeni hayatlarına alışmaya çalışıyor.

Türk Kızılayı başta olmak üzere, birçok yardım kuruluşunun yardım ulaştırdığı Samsatlılar, yetkililerin desteğiyle bu kötü durumdan kurtulacaklarına inanıyor.

Kale Mahallesi'nde evi yıkılan vatandaşlardan mevsimlik tarım işçisi Kudret Demiral ise kuluçka makinesinden elde ettiği 20 günlük 8 civcive kaldığı çadırda bakmaya çalışıyor.

Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 çocuğunu çeşitli kentlerde tarım işlerinde çalışarak okutup, evlendirdiğini söyledi.

Çocuklarının evlenmesinin ardından eşiyle birlikte yalnız kaldıklarını ve bu nedenle civciv beslemeye başladığını aktaran Kudret Demiral, depremde evlerinin kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.

Diğer hemşehrileri gibi çadırda kaldığını ve civcivleri de burada beslediğini gözyaşlarıyla anlatan Demiral, şöyle konuştu:

"Bin bir emekle dizdiğimiz evimiz, eşyalarımız artık kullanılamaz hale geldi. Bunun için çok üzgünüz ama civcivlere kavuşmak, onların zarar görmemesi üzüntümü azaltıyor. Beş çocuğum vardı, hepsi evlendi, yıllardır, tütün, kayısı, pamuk, gibi işler için gurbete gidiyoruz. Çocuklarımı bu şekilde okutup, büyüttüm. Onlar evlenince biz yalnız kaldık. Bir tavuğum var yumurtalarını topladım, eşim kuluçka makinesine götürdü 8 civciv çıktı, onları evde sobanın yanında besliyordum. Deprem günü evin içindeydik, ben panikten onları unuttum, onları hatırladığımda gece olmuştu, korkudan gidip alamadım.

Sabah eşim evin içine girip civcivlerimi getirdi, O geceyi unutamıyorum, sürekli onları düşündüm, kutuya koydum, yemlerini verdim, çadırda bakıyorum. Bugün hava güneşli, dışarı çıkardım yemlerini, sularını verdim onlarla ilgileniyorum. Bunlar benim evladım gibi, bebek gibi bakıyorum ve çok seviyorum, kediler zarar vermesin diye yanlarından ayrılmıyorum."





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.