Adıyaman

14 Mart Tıp Bayramı

16:42 14 Mart 2017
14 Mart Tıp Bayramı

Adıyaman Tabip Odası Başkanlığı, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen kutlamada konuşan Adıyaman İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nurettin Karakayalı, doktorların tıp bayramını kutlayarak, sağlık alanında yapılan yatırımlardan bahsetti.

Bakanlık tarafından sağlık alanında önemli yatırımların yapıldığını dile getiren Karakayalı, şöyle konuştu:

"Sağlık alanında günümüzdeki yatırımlara bakıldığında önemli gelişmeler yaşandı. Geçmişte sağlık alanında birçok sıkıntılar vardı. Şimdi ise ilimizde kırkın üzerinde gerçek anlamda ambulansımız var. Ayrıca kar ambulansımız var ve hava ambulanslarımız da mevcuttur. Sağlıkta yapılan yatırımları görmezden gelmek de olmaz. Aslında bizde 14 Mart Tıp Bayramı diye sadece hekimlerin günü olarak kutlanıyor. Ama bana göre sağlık bir bütündür."

Adıyaman Tabip Odası Başkanı Dr. Memet Necip Gürlevik ise, hekimlik alanında yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Aile hekimliğinde performansa dayalı maaş sistemin doğru bir yaklaşım olmadığını dile getiren Gürlevik, "Birinci basamak sağlık hizmetlerinin ve aile hekimlerimizin (nöbetler, nedensiz sözleşme fesihleri, cezai uygulamalar) gibi birçok sorunu giderilmedi. En son gündeme getirilen telefon nöbeti uygulaması sağlık hizmetleri sunumunda yaşanan sıkıntılara doğru çözümlerin ne kadar uzağında olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.