Adıyaman

TBMM Başkanvekili Aydın:

17:17 06 Nisan 2017
TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bir tarafta eski Türkiye mi diyeceğiz? O darbelerin, krizlerin olduğu, kaosların olduğu o eski Türkiye mi? Yoksa istikrarıyla istiklale, istikbale güvenle bakan güçlü bir Türkiye mi? Bunun tercihini yapacağız.'' dedi.

Aydın, Besni ilçesinde bir restoranda köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Aydın, koalisyon hükümetlerinin Türkiye'ye yıllar kaybettirdiğini belirtti.

Koalisyon yıllarının milletin korku, yoksulluk ve yolsuzluk yılları olduğunu dile getiren Aydın, "Koalisyon yılları bu milletin darbe yıllarıdır. Bu milletin iradesinin gasbedildiği dönemlerdir. Rahmetli Menderes'i, Özal'ı ve Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte AK Parti'yi çıkardığımızda Türkiye için kayıp yıllardır." dedi.

Elin adamı sistemini oturtmuştu, İkinci Dünya Savaşı'ndan yeni çıkanlar o sistemi oturttukları için şimdi artık uzay çağını yaşıyorlar. Onlar çıktı aya, biz kaldık yaya ve arkalarından bakakaldık." dedi.

Türkiye'nin gücünün milletin gücü olduğunu vurgulayan Aydın, herkesin 16 Nisan'da "Evet" diyerek Türkiye'ye zarar veren herkese gereken dersi vereceğini dile getirdi.

Türkiye'nin gücü bu milletin gücüdür diyen Aydın, şöyle konuştu:

"Bu milletin gücünün ne olduğunu 15 Temmuz gecesi Besnili ve Adıyamanlı kardeşlerim de gösterdi. Bu millet yeniden uyanışa geçti. Bu millet küllerinden yeniden doğuyor. Artık Türkiye karşıtı olanlar, itleriyle atlarıyla vatandaşlarımıza saldıran, Türkiye'nin kanını emen ve terör örgütlerine de en büyük dersi Besnili kardeşlerim 16 Nisan'da 'Evet' diyerek verecektir. 16 Nisan'da bir zorunlu tercih yapmak zorundayız. Bir tarafta eski Türkiye mi diyeceğiz? O darbelerin, krizlerin olduğu, kaosların olduğu o eski Türkiye mi? Yoksa istikrarıyla istiklale, istikbale güvenle bakan güçlü bir Türkiye mi? Bunun tercihini yapacağız. Artık zulme dur diyeceğiz. Artık bu millet uyandı diyeceğiz ve 16 Nisan'da yeni Türkiye'nin kapılarını Besnili kardeşlerim sonuna kadar açacak."

Referandumun Türkiye'nin önüne gelen bir fırsat olduğunu dile getiren Aydın, önümüze gelecek sandığın sıradan bir sandık olmadığını, yüz veya yüz elli yılda böyle bir fırsatın halkın önüne getirildiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.