Adıyaman

Anadolu Ajansı 97 yaşında

18:12 06 Nisan 2017
Anadolu Ajansı 97 yaşında

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, "Anadolu'nun sesini ve Anadolu kültür ve bilim ışığını dünyaya duyuran Anadolu Ajansı, bugün yalnızca Türkiye'nin milli ajansı değil dünyanın da sayılı haber ajansları arasında yerini almıştır." dedi.

Gönüllü, AA'nın kuruluşunun 97'nci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Anadolu Ajansının milli mücadele döneminde kurulduğunu, ajansın halkın doğru ve hızlı haber almasını sağladığını belirtti.

Prof. Dr. Gönüllü, mesajında şunları kaydetti:

"Anadolu'nun sesini ve Anadolu kültür ve bilim ışığını dünyaya duyuran Anadolu Ajansı, bugün yalnızca Türkiye'nin milli ajansı değil dünyanın da sayılı haber ajansları arasında yerini almıştır. Anadolu Ajansının, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mazlum coğrafyaların sesi olmaya devam edeceğine inanıyorum. Bu vesileyle, 100 yaşına yaklaşan milli ajansımız Anadolu Ajansı'nın 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Adıyamanımız dahil yurt içi ve yurt dışında en ücra köşelerde bile fedakarca çalışan emektar çalışanları ve mensuplarına başarılar diliyorum."

- "Gurur kaynağımız"

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, basının bir milletin gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirterek, "Anadolu Ajansı da Anadolu’nun sesini dünyaya duyuran gurur kaynağımızdır” dedi.

Ay, Anadolu Ajansının 97. kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, kurucu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan AA’nın Türkiye’nin yüz akı olan kurumlarından birisi haline geldiğini söyledi.

Kurumun 97'nci kuruluş yılını kutlayan Ay, Türkiye’nin zorlu günlerinde azim ve kararlılıkla basın yolculuğuna başlayan ajansın bugünde aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam ettiğini vurguladı.

Anadolu insanının içinden çıkan AA’nın bugün dünyanın dört bir yanında mazlumların sesi, mağdurlara uzanan yardım eli olarak başarı hikayesi yazdığını ifade eden Ay, şunları kaydetti:

"Basın, bir milletin gözü, kulağı ve sesidir. Anadolu Ajansı da Anadolu’nun sesini dünyaya duyuran gurur kaynağımızdır. Tepeden tırnağa her çalışanıyla gece gündüz demeden haber peşinde koşan ajans, bugüne kadar dünyada olanları milletimize aktardı. Milletimizde olanları dünyaya aktardı. Tüm bunları da doğru ve olduğu gibi yorumsuz şekilde aktararak halkın güvenini kazandı. Türkiye’nin büyük yürüyüşüne yaptığı haberlerle katkı sağlayan AA’nın nice başarılarla dolu yeni kuruluş yıllarını da görmeyi arzu ederiz.”

AA’nın yerel basın için de önemli bir haber kaynağı olduğunu aktaran Ay, yerel basın için fiyatlarında yüzde 50 oranında indirime gitmesini de takdirle karşıladıklarını sözlerine ekledi.

- Kilis Belediye Başkanı Kara'dan kutlama

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Anadolu Ajansının kuruluşunun 97'nci yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Kara mesajında, milli mücadele döneminde Türkiye'nin en büyük haber ve iletişim ağına sahip olan Anadolu Ajansının kendini yenileyerek dünyanın önemli ajanslarından biri olduğunu söyledi.

AA'nın Türkiye'nin yanında tüm dünyanın gören gözü, işiten kulağı olduğunu ifade eden Kara, şunları kaydetti:

“Gazetecilik ulvi ve onurlu bir meslektir, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. Anadolu Ajansı bu bağlamda sorumlu ve ilkeli habercilik anlayışıyla sessizlerin sesi olmuştur. Habercilik denince akla ilk gelen Anadolu Ajansının yükselen başarı grafiği ile gurur duyuyoruz. Çok yönlü ve hızlı haber akışıyla görevini en iyi şekilde yerine getiren ve Türkiye'nin en büyük iletişim ağına sahip olan Anadolu Ajansı, kalitesi ve onurlu bir duruş içerisinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Bu vesileyle her kademesinde görev yapan çalışanlarını tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.