Adıyaman

Dünya Sıtma Günü

14:20 25 Nisan 2017
Dünya Sıtma Günü

Adıyaman Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, "Dünya Sıtma Günü" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Sıtma hastalığının önemi ve kontrolüne yönelik çalışmaların devamlılığına olan ihtiyacı vurgulamak amacıyla 100.yıl okul bahçesinde açılan stantta Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, öğrencilere hastalık konusunda bilgiler verdi.

Sıtma hastalığının dişi sivrisineklerin sokmasıyla insanlara bulaşan bir hastalık olduğunu vurgulayan Kutlu, Türkiye'de başarılı çalışmalar sonucu bu hastalığın görülme sıklığının azaldığını söyledi.

Sıtmanın yaygın görüldüğü ülkelere seyahat edenlere tavsiyelerde bulunan Kutlu, şöyle konuştu:

"Ülkemizde görülen vakalar yurt dışı kaynaklı olup bu vakalara bağlı sıtma hastalıkları tespit edilmektedir. Ülkemizde sıtma etkenini nakleden anafel türlerinin görüldüğü iklim ve çevresel faktörler, büyük nüfus hareketleri sıtmanın görüldüğü endemik ülkelere seyahat edenlerin sayısının ve ticaret ilişkilerinin artması nedeniyle yurt dışı kaynaklı sıtma hastalıklarına dikkat çekmek gerekmektedir."

Açıklamaların ardından Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli, öğretmen ve öğrenciler Eğri çayı parkına kadar yürüyüş yaptı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.