Adıyaman

Depremzede çocuklar artık çadırda eğitim görmeyecek

11:15 16 Mayıs 2017
Depremzede çocuklar artık çadırda eğitim görmeyecek

ÇAĞRI ÖNER - Adıyaman'ın Samsat ilçesinde, yaklaşık 3 ay önce meydana gelen depremde okulları zarar gören çocukların, ilk etapta konteynerlerde, ardından da kısa sürede inşaatına başlanması öngörülen yeni okullarında eğitim imkanına kavuşturularak, yaşadıkları olumsuzlukların hafızalarından silinmesi amaçlanıyor.

Samsat'ta 2 Mart'ta meydana gelen 5,5 şiddetindeki deprem sonrası, onlarca ev ve kamu kurumu kullanılamaz hale geldi. Depremin hemen ardından yaraların sarılmaya çalışıldığı ilçede, evleri ve okulları yıkılan depremzede çocuklar, eğitim hayatlarını çadırlarda sürdürüyor.

Yeni okul binalarının bir an önce yapılarak gelecek eğitim öğretim döneminde sınıflarına kavuşmayı hayal eden çocuklar, tüm zorluklara rağmen eğitimden geri kalmadan geleceklerini inşa ediyor.

Valilik koordinesinde çalışmalarını sürdüren İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise çocukları gelecek yıl yeni bir okula kavuşturmak için büyük çaba gösteriyor.

Öğrencilerin ilk etapta konteynerlere yerleştirilmesi kararı alınırken yeni okulun inşaatına başlanması için de düğmeye basıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem felaketiyle sıkıntılı günler geçiren Samsat'ın sıkıntılarını çözmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Öncelikli hedeflerinin, ilçedeki eğitimin aralıksız sürmesi olduğunu anlatan Kızılkaya, eğitimin aksamaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını vurguladı.

Bu kapsamda eğitim kalitesini artırmak için ilçeye konteynerlerin getirileceğini ve eğitimlerin buralarda süreceğini bildiren Kızılkaya, yeni okulun inşaatına başlamak için de prosedürlerin önemli ölçüde tamamlandığını vurguladı. Kızılkaya, "Okul inşaatları için son aşamaya gelindi ama inşaatların eylüle yetişmesi mümkün değil. İkinci döneme yetişmesi için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

- "Okulumuz zarar gördü ama eğitimden geri kalmadık"

Öğrencilerden 8 yaşındaki Hasan Bekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depreme okulda yakalandığını söyledi.

Ders sırasında depremin gerçekleştiğini, sıranın altına saklandığını aktaran Bekçi, ardından eve koştuğunu dile getirdi.

Depremde yakınlarından birini kaybetmemesinin teselli kaynağı olduğunu vurgulayan Bekçi, "Okulumuz zarar gördü ama şükürler olsun eğitimden geri kalmadık. Depremin gerçekleştiği ilk günden beri çadırlarda yaşıyoruz, çadırlarda eğitim görüyoruz. Okulumuza ve evlerimize kavuşmak istiyoruz." diye konuştu.

Öğrencilerden Zeynep Toprak ise depremde hem okullarının hem de evlerinin zarar gördüğünü belirtti.

Okulunu özlediğini dile getiren Toprak, "Çadır, kışın soğuk, yazın sıcak oluyor. Şimdi yazın sıcağı başlıyor. Biz en kısa sürede okul binamızda eğitim görmek istiyoruz. Çadır da iyi ama okul binasından çok eksiği var. Ağabeylerimiz okulumuzun yapıldığını söylüyor. İnşallah yaz tatilinden sonra okulumuza gitmeye başlarız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.