Adıyaman

Kahta'da satranç heyecanı sona erdi

12:54 22 Mayıs 2017
Kahta'da satranç heyecanı sona erdi

Kahta ilçesinde Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen satranç turnuvası sona erdi.

Kahta Kaymakamlığı ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Kahta Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 23 ilden yaklaşık 200 sporcunun katıldığı turnuvada görme engellilerde Türkiye şampiyonu Ünal Dönmez oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuvanın çok güzel geçtiğini, gelecek yıl uluslararası bir turnuva düzenleyeceklerini ve onu da Nemrut Dağı'nda yapacaklarını söyledi.

Kahta Gençlik Merkezi Müdürü Nebi Bulut ise 23 ilden 200 sporcuya ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu, gelen konukların Kahta ilçesi ve Gençlik Merkezlerinden çok memnun kaldıklarını belirtti.

Zorlu fakat çok zevkli gecen üç günden sonra turnuvanın şampiyonlarının oraya çıktığını ifade eden Turnuva Koordinatörü Naile Öz de turnuva sonunda Siirt'ten katılan Cihan Kılınç ile B kategorisinden Şanlıurfa'dan katılan Yakup Aykut'un birinci olduklarını en büyük para ödülü almaya hak kazandıklarını kaydetti.

Görme engellilerde Türkiye şampiyonu Ünal Dönmez'in 6 müsabakanın 4'ünü kazanarak büyük başarı gösterdiğini dile getiren Öz, Dönmez'in bu azmimin tüm sporcuları şevklendirdiğini ve çalışma azimlerini artırdığını belirtti.

Şampiyon Dönmez'in, 18 Haziran'da Makedonya'daki uluslararası turnuvada Türkiye'yi temsil edeceğini aktaran Öz, milli satranççının sporda engel olmadığını ispatladığını ifade etti.

Turnuva, ödüllerin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.