Adıyaman

Adıyaman'da kader mahkumlarının sertifika sevinci

18:27 24 Mayıs 2017
Adıyaman'da kader mahkumlarının sertifika sevinci

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunun Açık Cezaevinde kalan mahkumlara yönelik düzenlediği uygulamalı girişimcilik kurslarında başarı gösterenlere sertifikaları dağıtıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, açılan kurslar sayesinde zamanlarını faydalı hale getiren kader mahkumları aynı zamanda bir meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, yaptığı konuşmada, Açık Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması açısından örnek çalışmaların yapıldığını belirtti.

Ceza infaz sisteminde genel amaçlarının anayasaya, uluslararası kurallara ve ulusal mevzuata uygun şekilde insan haklarına saygılı olarak cezanın infaz edilmesi olduğunu vurgulayan Karabacak, "İnfaza yönelik kuralların ayrım yapılmaksızın herkese eşit şekilde uygulanmasıdır. Açık ceza infaz kurumları, hükümlülerin iyileştirilmelerini, çalıştırılma ve meslek edinmelerine öncelik verilen kurumlarımızdır." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığının çağdaş infaz sistemi ile tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması noktasında örnek çalışmalar yaptığını ve bunun en güzel örneğini yaşadıklarını dile getiren Vali Abdullah Erin de cezaevinden çıkan hükümlü ve mahkumların kendi kendine yetebilecek, edindiği bilgi, beceri ve donanımla işini takip edebilecek, ailesini geçindirebilecek bir konuma gelmelerini sağlamaya dönük çabaları takdirle ve teşekkürle karşıladıklarını belirtti.

Cezaevinde eğitilen mahkumların çıktığında topluma rahatlıkla uyum sağlayacak bir anlayışı sergilediklerini dile getiren Erin, "Bütün hükümlü kardeşlerimizin bu süre zarfında hayattan mutlaka dersler çıkardığına inanıyorum. Sizlerin burada aldığınız ve alacağınız eğitimlerle, hem kendinize hem çevrenize faydalı olacağınızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Açık Cezaevi Müdürü Abdulhamit Denizci de cezaevindeki hükümlülere yönelik yürütülen mesleki çalışmalar ve faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz şehitleri anısına hükümlüler arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Metin Aslantürk'ün kaleme aldığı ve okuduğu şiirde salonda duygu dolu anlar yaşandı. Daha sonra hükümlüler tarafından mini bir konser verildi.

Açık ceza infaz kurumunda açılan kurslarda başarılı olan hükümlülere Vali Erin ve protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Karabacak, Açık Ceza İnfaz Kurumuna yaptığı katkı ve desteklerinden ötürü Erin'e hükümlüler tarafından işlenen kilim takdim etti.

Törene, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İdare Mahkemesi Başkanı Alper Ergüder, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Büyük, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Alparslan Doğan, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Açık Cezaevi Müdürü Abdulhamit Denizci, bazı kurum amirleri ile tutuklu ve hükümlüler katıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.