Adıyaman

Yöresel kilimler Küçükaslan'ın ellerinde hayat buluyor

16:12 23 Haziran 2017
Yöresel kilimler Küçükaslan'ın ellerinde hayat buluyor

Adıyaman'da ev kadını olan Seher Küçükaslan, "Yöresel Kilim" projesi kapsamında Anadolu motiflerini kilimlere işleyerek geleneksel kilim sanatını yaşatıyor.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından İŞKUR aracılığıyla açılan kilim kursunda eğitim gören Küçükaslan, bir yandan yöresel kilimlere elleriyle hayat verirken bir yandan da meslek sahibi olmanın hayalini kuruyor.

Halk Eğitim Merkezi atölyesinde kilim kursunda eğitim gören Küçükaslan, yöresel kilimleri ilmik ilmik dokuyor. Kilim kursu ile günlük İŞKUR'dan ücret alan Küçükaslan, aile bütçesine de katkıda bulunuyor.

- "Kurslar ile aile bütçesine katkı sağlıyoruz"

Kursiyerlerden Seher Küçükaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kilim kursu sayesinde ev ekonomisine katkı sağladığını belirtti.

Kurs öncesinde çalışmadığını ama şimdi meslek sahibi olduğu için mutlu olduğunu vurgulayan Küçükaslan, şunları kaydetti:

"Halk Eğitim Merkezinin açtığı kurs sonunda iş yerimi açmayı planlıyorum. Şu anda ürünleri ücret karşılığında yapıyoruz. Kurs, gerçekten faydalı oldu. Kursa yaklaşık üç aydır geliyorum. Kurs yedi ay boyunca devam edecek. İşimizi çok seviyorum. Bizler kurs sayesinde maddi ve eğitim açısından faydalanıyoruz. Bu kurslar ile aile bütçesine katkı sağlıyoruz."

Anadolu motifleri işlenerek yöresel kilimlerin yapıldığını ifade eden Halk Eğitim Merkezi usta öğretici desinatör Münevver Çelik ise, yaz tatili nedeniyle kursların daha çok ilgi gördüğünü ve kurslar sayesinde insanları meslek sahibi yaptıklarını belirtti.

Meslek sahibi olan kursiyerlerin aile bütçesine katkı sağladığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Yöresel kilim yapıyoruz. Kursiyerlere aile bütçesine katkıları olsun diye eğitim veriyoruz. Kurs sonunda kursiyerler, bir meslek sahibi oluyor. Ürünlerimizi Halk Eğitim Merkezine veriyoruz. Kilimlerimizi tarihi motifler ile yapıyoruz. Bu motiflerimizden bazıları eli belinde, suyolu, yıldız, nazarlık gibi motifleri kilimlere işliyoruz. Bir kilimi yaklaşık bir ayda yapıyoruz."

Çelik, şimdiye kadar 60 öğrenciye kurs verdiklerini ve bu kursiyerlerin kurslar sayesinde iş sahibi olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.