Adıyaman

Adıyaman'da bayramdaki kaza bilançosu: 83 yaralı

12:15 30 Haziran 2017
Adıyaman'da bayramdaki kaza bilançosu: 83 yaralı

Ramazan Bayramı tatilinde Adıyaman'da meydana gelen trafik kazalarında üç günde 83 kişi yaralandı.

Atatürk Bulvarı Altınşehir Mahallesinde yol uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram sonrası eve dönüşlerde kaza olmasını önlemek amacıyla trafik uygulamasına devam etti.

Bayram tatili boyunca polis sorumluluk bölgesinde 21 yaralamalı 9 maddi hasarlı kaza olmak üzere toplamda 30 kazanın meydana geldiği ve 2017'nin ilk altı ayında 6 kişinin öldüğü 427 kişinin yaralandığı 292 maddi hasarlı kazanın olduğu öğrenildi.

Adıyaman genelinde üç günlük bayram tatilinde ise meydana gelen kazalarda 83 kişi yaralandı.

İl Emniyet Müdürü Metin Alper, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram tatili boyunca meydana gelen kazalar nedeniyle Adıyaman'ın kazaların en çok yaşandığı 10 il arasında yer aldığını belirtti.

Kazaların bir çoğunun sürücü hatalarından meydana geldiğini belirten Alper, şunları kaydetti:

"Kazalar sonrası oluşan sakatlık, hastalık, sürekli tedavi iş gücü kaybı gibi olumsuzluklar ve maddi hasarlar çok büyük sorun teşkil etmektedir. Türkiye genelinde meydana gelen kazalarda 64 kişinin öldüğü ve 380 kişinin de yaralandığını düşünürsek Adıyaman'da bayram tatili boyunca 83 yaralı bizi kazaların en çok yaşandığı 10 il arasına koymuştur.

Bizler meydana gelen kazaları incelediğimiz de bu kazaların meydana gelmesindeki en önemli unsurun her zaman olduğu gibi sürücü hataları olduğunu gördük. Kazaların olmaması için en büyük görev sürücülere ve yol kullanıcılarına düşmektedir. Trafik görevlileri olarak bizler bütün imkanları seferber ediyoruz."

Adıyaman'da bugün itibariyle 98 bin 854 kayıtlı aracın bulunduğunu ifade eden Alper, 178 bin 779 sürücü belgesi sahibinin bulunduğunu, bu yılın ikinci altı aylık dönemde daha fazla denetim ve daha fazla yol kontrolü yapılarak sürücüleri bilinçlendireceklerini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.