Adıyaman

Arakan'da Müslümanlara yapılan katliama tepkiler

15:02 01 Eylül 2017
Arakan'da Müslümanlara yapılan katliama tepkiler

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Arakan'daki Müslümanların katledilmesi protesto edildi.

Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Hacı Reşit Camisi önünde Cuma Namazı sonrası düzenlenen protestoda, Myanmar'ın Arakan eyaletinde öldürülen Müslümanlar için dualar edildi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

TÜGVA Besni İlçe Temsilcisi Mahmut Demir, yaptığı açıklamada, her geçen gün İslam coğrafyasının küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne döndüğünü dile getirdi.

Müslümanlar olarak dünyadaki tüm masum ölümlerini ırk, din ve mezhep ayrımı gütmeden eşit olarak gördüklerini ifade eden Demir, savaşta dahi masum halka sırtını dönmeyi ve doğaya zarar vermeyi yasaklayan bir dinin mensupları olduklarını kaydetti.

Demir, Arakan'daki katliamların son bulmasını istediklerini aktararak, şöyle konuştu:

"Müslüman coğrafyanın zengin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını 3 asırdır sömüren ve kan gölüne dönen bu coğrafyalarda tetiği sıkan elin, aynı güç odaklarının desteğini aldığını biliyoruz. Müslümanlar hunharca katledildiğinde sessiz kalan, güçlünün haklı görüldüğü Uluslararası Hukuk Sistemi'ni ve onun ikiyüzlü demode olmuş araçlarını reddediyoruz. Daha neyi bekliyorsunuz, daha ne kadar kendi kardeşlerinize sağır, dilsiz kalacak, yaşadıklarını görmezden geleceksiniz? Cellatınızdan diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz."

Protesto gösterisine Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk de destek verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.