Adıyaman

Çöpten bulduğu bayrağı evine asan nineye ziyaret

18:23 06 Eylül 2017
Çöpten bulduğu bayrağı evine asan nineye ziyaret

İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Özel Haraket polisleriyle, çöpte bulduğu Türk bayrağını evine asan Sıdıka Bilgin'i evinde ziyaret etti.

Alper ve beraberindeki özel harekat polisleriyle, Sıdıka Bilgin'i evinde ziyaret ederek, elini öptü, Türk bayrağı hediye etti.

Bilgin, burada yaptığı konuşmada, çöpte bulduğu Türk bayrağını evine getirdiğini, kirlendiğini gördüğü Türk bayrağını yıkayıp odasına astığını söyledi.

Alper ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Sıdıka teyzenin yaptığı işin hiçbir değerle ölçülebilecek bir hareket olmadığını belirtti.

Bayrağın çöpe hangi hain tarafından atıldığını bilmediklerini ifade eden Alper, şöyle konuştu:

"Sıdıka teyzemiz çöpe atılan bayrağı çıkarıp evine getirip yıkayıp ve temizleyip en laik olduğu yere astı. Biz de bu konuya duyarsız kalamazdık. Kendisine Özel Harekat polis ekipleriyle birlikte şanlı Türk bayrağımızı hediye ettik. Sıdıka teyzemiz sadece bayrağımızı kaldırmakla kalmadı, bize inanan ve güvenen bütün mazlum devletlerin umudunu tekrardan ayağa kaldırdı."

Bugün 90 yaşındaki Sıdıka ninenin Türkiye Cumhuriyeti bayrağının inmeyeceğini Adıyaman'dan tüm dünyaya ispat ettiğini belirten Alper, şöyle devam etti:

"Ben kendisine minnettarım. İyi ki böyle bir neslin evlatları ve torunlarıyız. Bizim neslimiz de mutlak surette bize çekecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bağımsız bir şekilde ilelebet hayatını devam ettirmesi için üzerine düşen görevi yapacaktır. Bu bayrağımız sadece bir bayrak değildir şehidimizin son örtüsüdür. Kız kardeşimizin gelinliğidir. Bu bayrak, namus şeref ve onurumuzdur. Biz bu bayrağın destanını okuduk ve bu destanla büyüdük. İnşallah bu kardeşlerimizde bu bayrağın destanını yazmadan ölmeyeceğiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.