Adıyaman

"Müzikal Okullar" projesi kabul edildi

13:53 18 Aralık 2017
"Müzikal Okullar" projesi kabul edildi

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunulan ve Kalkınma Bakanlığı SODES Projesi tarafından kabul görülen 499 bin 200 lira bütçeli "Müzikal Okullar" projesi kabul görüldü.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılan açıklamaya göre, "Müzikal Okullar" projesi kapsamında müzik sınıflarının kurulacağı 10 okulun belirlenmesi, proje okullarının seçiminde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi istatistik verileri kullanılacaktır.

Öğrenci mevcudu, eğitim bölgesindeki diğer okullara uzaklığı ve ulaşım durumu, müzik sınıflarının bulunmaması, yetersiz veya kullanılamaz durumda olması, eğitim verdiği ikamet bölgesinin genişliği, proje hedeflerine uygun olan okullardan seçilecek.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, 10 okulda müzik kursu düzenleneceğini, kursiyer ve eğitimcilerin tespit edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Görece az gelişmiş bölgelerdeki okullarda çok zengin olmasa da müzik sınıflarının oluşturulması, müziğin kişi gelişimindeki yeri ve kazanımları öğrenci ve ilgililerle paylaşılacaktır. 10 okulun, müzik sınıflarına tahsis etmek üzere 80 bağlama, gitar, keman, vurmalı çalgı (def) ve ney alınarak sınıflar, müzik dersi işlenecek şekilde düzenlenecektir. Canlı müzik dinletisi gibi etkinliklerle öğrenciler müzik sınıflarında keyifli saatler geçirecektir. Tüm kategorilerde enstrüman çalma yarışmaları düzenlenerek, öğrencilerin müzik kabiliyetlerini geliştirmeleri sağlanacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.