Adıyaman

En büyük hayalleri iş yeri açmak

12:00 07 Ocak 2018
En büyük hayalleri iş yeri açmak

Adıyaman Belediyesi Kadın ve Gençlik Merkezi'nde "Tel Kırma Çanta" kursunda eğitim gören kadın kursiyerler, ileri süreçte KOSGEB desteğiyle iş yeri açmanın hayalini kuruyor.

Merkez Fatih Mahallesi'nde hizmet veren merkezde, unutulmaya yüz tutan meslekler arasında bulunan el işlemesiyle yapılan tel kırma çantalar, kadın kursiyerlerin ellerinde şekil buluyor.

Adıyaman Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren merkezde görev yapan usta öğretici Ümit Aközel tarafından yeni nesillere aktarılmak üzere kursiyerlere öğretilen tel kırma çantalar, 20 farklı aşamadan geçerek hazırlanıyor.

Tel kırma çanta yapımı kursuna gelen kadınlar, mesleği öğrenip KOSGEB desteğiyle iş yeri açmayı hedefliyorlar.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tel kırma çanta yapımında yoğun bir el emeğinin sarf edildiğini söyledi.

Usta öğretici Aközel yönetiminde 12 kursiyerin bulunduğunu ve kursiyerlerin çanta yapımını öğrenirken aynı zamanda maddi gelir de elde ettiklerini belirten Kutlu, şunları söyledi:

"Dışarıdan gelen misafirlerimize kendi el emeğimiz göz nurumuz olan bu ürünleri hediye edebiliyoruz. Günümüzde her şeyin fabrikasyona döndüğü ve el emeğinin unutulduğu bir dönemde, bu el sanatlarını yaşatmak ve geliştirmek, bizim için bir gurur vesilesidir. Bu üretimlerimizi daha da yaygınlaştırıp Türkiye geneli hatta yurt dışına sunmayı düşünüyoruz."

- "Unutulmaya yüz tutan bu mesleği inşallah yeniden canlandıracağız"

Usta öğretici Aközel ise tel kırma çantalarının Türkiye’de sadece Adıyaman’da üretildiğini ifade ederken şöyle konuştu:

"Şu anda 12 kursiyerimiz var. Yılda iki dönemimiz oluyor ve toplamda 24 kursiyerimize kurs vermiş bulunacağız. Burada tel kırma çantanın yapımını öğrenen kardeşlerim ve ablalarım ileride kendilerine KOSGEB desteğiyle dükkan açmanın hedefindeler. Unutulmaya yüz tutan bu mesleği inşallah yeniden canlandıracağız."

Kursiyerlerden Sıdıka Genç de tel kırma çantaları yapmayı sevdiklerini ve bu tür kursların daha fazla olmasını istedi.

Ürettiği çantalardan kazanç sağladığını ifade eden Genç, "İleride kendime ait iş yerinde çanta satmayı hedefliyorum. İki aydan beri kursa gidip geliyorum. Hayallerimin peşinden koşuyorum." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.