Adıyaman

TBMM Başkanvekili Aydın:

18:11 28 Ocak 2018
TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Zeytin Dalı Harekatı'nın sivil halka zorbalık yapan terör unsurlarına ve terör örgütlerinin kullandığı silah, mühimmat ve lojistik depolarına karşı gerçekleştirilen bir operasyon olduğunu söyledi.

Aydın, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde partisince düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, batılı ülkelerin bir taraftan Türkiye'yi terörle terbiye etmeye çalışırken, bir taraftan da ülke ekonomisine müdahale etmeye kalkıştıklarını belirtti.

Türkiye'nin içeride ve dışarıda terör örgütleriyle muazzam bir mücadele ortaya koyduğunu ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Afrin operasyonu üzerine çok değişik algı operasyonları yapılmaktadır. Birileri sanki orada Kürt kardeşlerimize karşı operasyon yapılıyormuş gibi haksız ve hadsiz bir duruşun içerisindedir. Bu operasyon, sınır ve ulusal güvenliğimiz için çok önemlidir. Afrin'deki halkın huzur, güven ve birlik beraberlik içerisinde yaşaması için oranın terör unsurlarından temizlenmesi lazım. Bu operasyon, sivil halka zorbalık yapan terör unsurlarına ve terör örgütlerinin kullanmış olduğu silah, mühimmat ve lojistik depolarına karşı yapılan bir operasyondur.''

Afrin'in terör unsurlarından temizlenene kadar bu mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Aydın, ''Bu mücadele bizim beka, varlık ve Türkiye'nin güvenlik mücadelesidir. Bu operasyon başarılı bir şekilde sonlandığında, Türkiye'de yaşayan Suriyeli vatandaşlarımızın, rahat bir şekilde yaşayacağı ortam sağlanacaktır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.