Adıyaman

"Terör örgütleri yok edildiği zaman ülkemize döneceğiz"

11:24 16 Şubat 2018
"Terör örgütleri yok edildiği zaman ülkemize döneceğiz"

KEMAL KARAGÖZ - Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle yaklaşık 6 yıl önce Türkiye'ye sığınan Hannan Sulhan, terör örgütlerinin Suriye'de halkı birbirine düşürerek huzuru bozduğunu, terör örgütleri yok edildiğinde ülkelerine döneceklerini söyledi.

Eşi, annesi ve iki çocuğuyla Adıyaman'daki konaklama tesislerinde yaşamını sürdüren inşaat ustası Sulhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütlerinin Suriye'de insanlara zarar verdiğini belirterek, "Suriye'de terör örgütleri PYD/PKK/YPG ve DEAŞ, Arap, Kürt, Sünni ve Alevi kardeşlerin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışıyor." dedi.

Esed zulmünden kaçıp Türkiye'ye sığındıklarını anlatan Sulhan, "Çadır kentte Türk kardeşlerimiz ile bir arada yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz yok. Bugüne kadar da olmamıştır. Fakat Suriye'ye baktığımızda PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütleri bazı bölgelerde Arap ve Kürt kardeşlerimizi birbirine düşürdüler. Biz PKK ve diğer terör örgütlerinin ülkemizde faaliyet göstermelerinden rahatsızız. Terör örgütlerinin nereden geldikleri, hangi dine mensup oldukları ve kim olduklarını bilmiyoruz. Her biri değişik ülkeden gelmiş. Suriye'de terör örgütleri yok edildiği zaman ülkemize döneceğiz." diye konuştu.

Sulhan, Türkiye Cumhuriyeti devletinden son derece memnun olduklarını ifade ederek, Türk hükümetinin, Suriyeli sığınmacılara yaptığı iyilikleri hiçbir zaman unutmayacaklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam kardeşliğine katkı sunduğunu dile getirdi.


- "Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyoruz"

Suriyeli bir Kürt olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirten Sulhan, "Biz Kürt olarak, Türk askeri ve Özgür Suriye Ordusu'nun, Afrin'de PKK ile olan mücadelesini destekliyoruz. İnşallah en kısa zamanda Afrin bölgesi PKK/PYD terör unsurlarından temizlenir. Biz de ülkemize döneriz. Biz ülkemize döneceğimiz günün hayaliyle yaşıyoruz." diye konuştu.

Hannan Sulhan'ın annesi Fatma Ahmet Sulhan ise terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'de çocukları ve kadınları kullandığını söyledi.

Türk ordusunun Afrin'den zaferle ayrılacağını umut ettiklerini dile getiren Sulhan, "İnşallah, Türkiye Afrin'i terör örgütlerinden arındırır. Terör örgütleri, kadın çocuk ayırt etmeden insanları öldürüyor. Artık insanların ölmesini istemiyoruz. Kürtler olarak, Suriye'de barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Terör örgütleri, ırk ayrımı yaparak insanları birbiriyle çatıştırıyor." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.