Adıyaman

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

18:00 09 Mart 2018
Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Çelikhan ilçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cumhuriyet Meydanı'nda sivil toplum kuruluşları platformu tarafından Afrin bölgesinde şehit düşen askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulu Cami imamının Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, sivil toplum kuruluşları platformu adına konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Koç, Çelikhan halkının Afrin operasyonuna tam destek verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alacağı her kararın arkasında durduklarını ve duracaklarını ifade eden Koç, "15 Temmuz destanında nasıl ki Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkıp arkasında yürüdüysek, Suriye sınırında DEAŞ, PKK, YPG gibi terör örgütlerine de geçit verilmemesi için Çelikhan halkı olarak gerekeni yapacağız." dedi.

Koç, platform olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına verilmek üzere ilçede bağış toplayacaklarını belirtti.

Konuşmanın ardından İlçe Müftüsü Murat Kurt, gıyabi cenaze namazı kıldırıp, Afrin'de savaşan askerler için dua etti.

İlçe meydanının Türk bayraklarıyla süslendiği etkinliğe, Çelikhan Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.