Adıyaman

Adıyaman'da Kütüphane Haftası kutlandı

14:21 26 Mart 2018
Adıyaman'da Kütüphane Haftası kutlandı

Adıyaman'da 54. Kütüphane Haftası düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesinde kutlama yapıldı.

Vali Nurullah Naci Kalkancı ve eşi Yasemin Kalkancı, kutlama için kütüphaneye gelişinde Yavuz Selim İlkokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerince karşılandı.

Karşılama sonrası hafta dolayısıyla hazırlanan özel pasta Yasemin Kalkancı tarafından kesildi.

Vali Kalkancı ve eşi, kutlamada minik öğrencilerle fotoğraf çektirdi ve kütüphaneye yeni alınan yayınlardan oluşan kitap sergisini inceledi.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Kütüphane Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler ve kütüphanede verilen hizmetlerle ilgili Vali Kalkancı'ya bilgi verdi.

Etkinlikte, kütüphaneden en çok yararlanan ve kitap okuyan çocukları hediye kitapla ödüllendiren Kalkancı, şunları kaydetti:

"Kütüphanede yer alan kitaplar bilgimizi ve düşünce dağarcığımızı açar. Kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında ilk başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz parçasıdırlar. Bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.