Adıyaman

Gölbaşı'ndan kısa kısa

16:28 16 Nisan 2018
Gölbaşı'ndan kısa kısa

Gölbaşı ilçesinde koruma altındaki dağ keçisini kaçak avladıkları gerekçesiyle 4 kişiye 25 bin 795 lira para cezası verildi.

Alınan bilgiye göre, Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kontrol ve denetimler sırasında Gölbaşı ilçesine bağlı Savran köyü Domuzdere bölgesinde koruma altındaki dağ keçisinin kaçak avlandığını belirledi.

Bölgede arama yapan ekipler, kaçak avlanan 4 şüpheliyi tespit etti. Ekipleri gören ve kaçmaya çalışan avcılar, suçüstü yakalandı.

Bir dağ keçisi avlandığını tespit eden ekipler, şüphelilere 25 bin 795 lira para cezası uyguladı.

- Gölbaşı Gölleri çevresinde inceleme

Gölbaşı Belediyesi tarafından yürütülen "Gölbaşı Gölleri Çevre Düzenlemesi Projesi"nde yapılacak peyzaj çalışmalarında denetim gerçekleştirildi.

Denetimi Gölbaşı Belediyesi proje sorumlularıyla Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Nalcıoğlu, Yatırım ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Kolçak, Yatırımlar Şube Müdürü Erbülent Filtekin gerçekleştirdi.

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, yapımı tamamlandığında göl kenarında güzel bir eğlenme ve dinlenme alanının oluşturulacağını söyledi.

Özdemir, şunları kaydetti:

"İlçemizde turizm alt yapısını geliştirmek amacıyla her alanda çalışıyoruz. Daha önce de ifade ettiğim gibi ilçemiz gölü etrafında devam eden Gölbaşı Gölleri Çevre Düzenlemesi Projesi bittiğinde ilçemiz halkı geniş ve rahat bir şekilde piknik yapıp, gezebileceği güzel bir alana kavuşacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim."

- Gölbaşı'nda Kentsel Dönüşüm Projesi

Gölbaşı ilçesinde Kentsel Dönüşüm Projesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gölbaşı Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Mimar Sinan ve Yeni Kent Mahallesi'nde 15 hektarlık alan içerisinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçeyi yeniden inşa etmeye başlayacaklarını belirtti.

Kentsel dönüşüm çerçevesinde konut ve iş merkezi inşaatına başlayacaklarını ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

"İlçemiz Mimar Sinan ve Yeni Kent Mahallesi afet evlerinde yapmayı planladığımız kentsel dönüşüm ile hem estetik hem de yaşanabilirlik olarak Türkiye'de örnek teşkil edecek bir mimari yapmayı planlıyoruz. Daha rahat bir ortamda yaşanması için sosyal ve kültürel alanlar ile afet evlerini Türkiye'de örnek olacak şekilde tasarlamak istiyoruz. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 15 hektarlık alanda 34 blok üzerinde bin 274 konut inşa edilecek."

Özdemir, yapılan ihalenin 12 maddeden oluşan projelendirme konularını içerdiğini ve bu işlemlerin bitmesinin ardından yıkım ve tekrardan yapım için ikinci bir ihale yapılacağını sözlerine ekledi.

Konuşmalardan sonra hak sahiplerine ilgili firma tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.