Adıyaman

"Türk milleti olarak Amerika'ya boyun eğmeyeceğiz"

18:04 14 Ağustos 2018
"Türk milleti olarak Amerika'ya boyun eğmeyeceğiz"

Sürecin toplumun malumu olduğunu ve yapılmak istenenlerin altında ne yattığını herkesin bildiğine işaret eden Uslu, şunları kaydetti:

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, dövizdeki dalgalanmaya ilişkin, "Türk milleti olarak Amerika'ya boyun eğmeyeceğiz. Moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası güçlerin Türkiye'ye 15 Temmuz'da tüfekle ve tankla yapamadıklarını şimdi ekonomi üzerinden gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirtti.

"Bundan 20 gün önce her şey normaldi, ne oldu da döviz ve emtialar buralara geldi? Bunun bir kere muhasebesini kendi kafamızda yapmamız lazım. Bunun için ekonomist olmaya da gerek yok. Üstelik Amerika sadece Türkiye'yi değil, bizimle ittifak yapan Rusya, Çin, Hindistan, İran ve Katar'ı da hedef almıştır. Türk milleti olarak Amerika'ya boyun eğmeyeceğiz. Moral ve motivasyonumuzu yüksek tutmamız lazım."

Uslu, Türkiye'nin "milli mücadele" döneminden geçtiğini vurgulayarak, üreticilerin moral ve motivasyonunu asla bozmaması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin kendi göbeğini kendisinin kesmesi gerektiğini değinen Uslu, "ABD ile yaşananları sadece rahip olayına bağlarsak yanlış olur. Onun için onların ne dediklerine değil, bizim ne yapacağımız noktasında çok akıllı davranmamız lazım. Dik duracağız ve elimizdeki tüm varlıkları ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.