Adıyaman

Adıyaman'da bayram tatilinde trafik kazaları azaldı

13:11 27 Ağustos 2018
Adıyaman'da bayram tatilinde trafik kazaları azaldı

Adıyaman'da Kurban Bayramı tatili süresince il geneli ve ilçelerde meydana gelen trafik kazalarında 47 kişi yaralandı.

Kent geneli ve ilçelerde alınan tedbirler ve yapılan uyarılardan dolayı bayram tatilinde üzücü trafik kazaları meydana gelmedi.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Kolay, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde Kurban Bayramı'nı idrak ettiklerini söyledi.

Kurban Bayramı'nda diğer bayramlarda da olduğu gibi birçok vatandaşın ziyaretler sebebiyle karayollarında trafik yoğunluğu oluşturduğunu ifade eden Kolay, "Ülke genelinde trafik birimleri bütün tedbirleri aldı. Ama alınan tedbirlere rağmen onlarca vatandaşımızın hayatını kaybettiğini üzüntüyle gördük. İl genelinde bayram nedeniyle yoğun tedbirler aldık. Bu tedbirler içerisinde 18 noktada jandarma personeli ile ortak uygulamalar gerçekleştirdik." diye konuştu.

Bayram tatili boyunca Adıyaman'da günde ortalama 35 ekip ve yaklaşık 100 personelin gece gündüz bayram tedbiri aldığını kaydeden Kolay, şöyle konuştu:

"İlimizde tedbirlerin de etkisiyle geçen seneki bayram tatiliyle bu yıl bayram tatili arasında yüzde 15 yaralı sayımızda azalma oldu. Ayrıca ilimizde hiçbir ölümlü kaza meydana gelmemiş olması da bizi ziyadesiyle sevindirdi. Bu vesileyle trafik kurallarına uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 9 günlük bayram tatili boyunca sıcakların yüksek olduğu bu mevsimlerde, aralıksız olarak yollarda görev yapan tüm mesai yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ederim. Geçen yıl Adıyaman il ve ilçelerinde Kurban Bayramı boyunca 54 vatandaşımız yaralanmışken bu yıl bayramda 47 vatandaşımız yaralandı. Bu yaralıların büyük çoğunluğunun tedavisi ise ayakta görüldü."

- "Kırmızı düdük kampanyası yoğun ilgi gördü"

İçişleri Bakanlığının başlattığı kırmızı düdük kampanyasının Adıyaman'da da yoğun ilgi gördüğünü aktaran Kolay, ilginin çok yüksek olduğunu ve kırmızı düdüğün tükendiğini ifade etti.

Çocuklardan yeni taleplerin geldiğini belirten Kolay, "İnşallah kısa sürede şapka, tişört ve düdüklerimizi temin ederek çocuklarımıza bunları dağıtıp onları kampanyaya dahil etmeyi düşünüyoruz." dedi.

Sürücülerden Fatih Tugay ise trafik ekiplerinin yaptığı uygulama ve denetlemelerden oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Bilal Yılmaz da trafik denetlemelerinden oldukça memnun olduğunu belirterek, "Fransa'dan Türkiye'ye geldim. Türkiye'deki trafik uygulamaları Avrupa'ya göre yoğun. Bundan dolayı mutluyuz. Umarız ki hiç kaza yaşanmaz. Kimse üzülmez. Kurallara uymamız gerekiyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.