Adıyaman

KYK'den öğrencilere konforlu barınma imkanı

16:02 06 Eylül 2018
KYK'den öğrencilere konforlu barınma imkanı

Adıyaman'da Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlar, üniversite öğrencilerine yüksek standartlarda barınma imkanı sağlıyor.

Özellikle üniversiteyi yeni kazanıp şehir dışından gelen öğrencilerin en büyük sorunlarından birini barınma teşkil ediyor. KYK, son yıllarda yeni açtığı ve konforlu hale getirdiği yurtlarla öğrencilerin bu sorunlarına çare oluyor.

Engelliler için özel tasarlanan odaların da bulunduğu yurtlarda, her odada banyo, buzdolabı, çalışma masası ve kıyafet dolabı yer alıyor.

Yurtlarda çamaşırhane ile spor, sanat ve kişisel gelişim faaliyetleri için da ayrıca salonlar bulunuyor.

Yurttaki odalar her gün görevlilerce temizleniyor. Açık büfe yemek hizmetinin sunulduğu yurtlarda, öğrenciler yüksek standartlarda konfordan yararlanıyor.

KYK İl Müdürü Sami Köroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adıyaman Üniversitesinde 3 Eylül itibarıyla kayıtların başladığını, KYK'ye başvurularının öğrencilerin üniversiteye kaydından sonra internet ortamından alındığını söyledi.

Değerlendirme yapıldıktan sonra öğrencilerin yurtlara yerleştirileceğini ifade eden Köroğlu, şöyle konuştu:

"Adıyaman İl Müdürlüğüne bağlı Kahta, Besni ve kent merkezinde 4 olmak olmak üzere 6 yurt müdürlüğümüz bulunuyor. Yaz döneminde yeni açtığımız yurt müdürlüğümüz ile beraber toplam kapasitemiz 6 bin 472'ye çıktı. İldeki tüm üniversite öğrencilerini yurtlarımızda barındırabilecek kapasiteye sahibiz."

Yüksek standartlarda hizmet verdiklerini belirten Köroğlu, odaların 3 ya da 4 kişilik olduğunu, 4 kişilik odalardaki bütün unsurların birbirinden bağımsız olduğunu ve konforun en üst seviyede dizayn edildiğini söyledi.

Öğrencilere 24 saat internet hizmeti sunduklarını, odalarda bazalı yatak sisteminin ve buzdolabının mevcut bulunduğunu anlatan Köroğlu, "Öğrenciler, çamaşırlarını ücretsiz yıkayıp kurutabiliyor. Bu şekilde tüm ihtiyaçlar giderilmiş oluyor. Geçen yıl üniversiteye ilk yerleştirmelerde yurtların öğrencileri karşılama oranı yüzde 100'dü. Bu yıl üniversite öğrenci sayısında artış olsa da Adıyaman İl Müdürlüğüne bağlı tüm yurtların öğrencilerin taleplerini karşılayabilecek yeterliliğe sahiptir." dedi.

Hiçbir öğrencinin dışarıda kalmayacağını dile getiren Köroğlu, başvuru yapan ve yurtta kalma kriterlerine sahip öğrencilerin yurtlara kolaylıkla yerleşeceğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Sevcan Ağırtaş ise yurtların çok güvenliği olduğunu belirterek, "Yurdun evden daha rahat olduğunu söyleyebilirim. Oldukça konforlu yapıya sahiptir. Yurtlarda tüm imkanlardan faydalanabiliyoruz. Her çeşit yemeği yurtta yiyebiliyoruz. Yurtta kalmaktan oldukça mutluyum." diye konuştu.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.