Adıyaman

Silahlı saldırıya uğrayan doktorun hayatını kaybetmesi

14:12 03 Ekim 2018
Silahlı saldırıya uğrayan doktorun hayatını kaybetmesi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Adıyaman Şubesince Bahçelievler'de çalıştığı özel bir hastanede silahlı saldırıya uğrayan doktor Fikret Hacıosman'ın hayatını kaybetmesine ilişkin protesto düzenlendi.

Adıyaman Tabip Odası, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde İstanbul Bahçelievler'de bir özel hastanede Psikiyatri Uzmanı olarak görev yapan Dr. Fikret Hacıosman'ın, daha önce tedavi ettiği hastası tarafından ateşli silahla vurularak öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bir meslektaşlarını daha silahlı saldırı sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Adıyaman Tabip Odası Başkanı Mehmet Necip Gürlevik, sağlık çalışanlarının her gün onlarca kez şiddet yaşadığını, sağlıkta şiddetin dalgasının azalmak bir yana hızlanıp yaygınlaştığını söyledi.

Türk Tabipleri Birliği, sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözüm yollarını kamuoyu ile paylaştığını, her şiddet vakasında yetkilileri bir kez daha göreve çağırdığını dile getiren Gürlevik, "Bir hekimin, hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğinin artık gözardı edilmeyecek ve ertelenmeyecek kadar acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir." dedi.

Hastane yöneticileri ve kamu idaresinin sağlıkta şiddet konusunu ivedilikle çözme sorumluluğu bulunduğunu ifade eden Gürlevik, "Sorunu ve çözüm yollarını ele almak için TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile acil görüşme talebimizi kamuoyu önünde kendilerine bir kez daha iletiyoruz. Şiddetin ve diğer sorunlarımızın çözümü için Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir çalışma grubu oluşturulmasını ortak akla inanmanın ve meslek örgütlerini merkeze alan çağdaş demokrasi anlayışının bir gereği olarak görüyor ve bu talebimizi yineliyoruz. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için TBMM'ye sunduğumuz yasa teklifinin yeni yasama döneminde ivedilikle yaşama geçirilmesini bekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.