Adıyaman

Erdemoğlu ailesinden Adıyaman'a taziye evi

17:12 06 Ekim 2018
Erdemoğlu ailesinden Adıyaman'a taziye evi

Adıyaman Belediyesinin ''Her Mahalleye Bir Taziye Evi'' projesine destek veren Erdemoğlu ailesinin Karapınar Mahallesi'nde yaptıkları modern taziye evi, dualarla açıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitim sevdalısı hayırsever ailenin Adıyaman merkezde 2 milyon lira harcayarak yaptırdığı ve babaları merhum Mehmet Erdemoğlu'nun ismini verdiği taziye evinin açılışında konuşan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, ''Burada açacağımız taziye evi için Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, 2 bin 500 metrekare bir arazi tahsis etti. 750 metrekare gibi bir kapalı alan üzerine inşa edilen taziye evi, Türkiye'deki en güzel taziye evidir diyebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da Adıyaman'daki en güzel arsayı Erdemoğlu ailesine tahsis ettiklerini belirterek, taziye evi için kendilerine teşekkür etti.

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan da Erdemoğlu ailesinin Gaziantep'te cami, külliye, okullar, yine Besni'de yüksekokul ve diğer önemli yatırımlar gibi hep hayır içerisinde olduğunu kaydetti.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de Erdemoğlu Holding'in Besni ilçesi başta olmak üzere Türkiye'nin değişik kentlerine kazandırdığı gerek eğitim alanındaki yatırımları, gerekse de istihdama dönük yatırımları ile hem Adıyaman, hem de Türkiye'nin gururu olan bir aile olduğunu ifade etti.

Vali Nurullah Naci Kalkancı da ''Erdemoğlu ailesinin geçen hafta Besni Eğitim Bayramı'nda ilçeye kazandırdıkları bir hayrın açılışı vardı. Yine birkaç hafta sonra ailemizin Besni ilçemize kazandırdığı fakültenin açılışını yapacağız. Görünen o ki Erdemoğlu ailesi hayır hasenat konusunda artık Besni'ye sığmıyor. Zaten ailemizin Besni, Gaziantep ve Bursa'ya kadar birçok hayrı bulunmaktadır. Bugün açılışını yapacağımız taziye evi de bunlardan birisidir. Hayırsever ailemize Adıyaman adına teşekkür ediyor, hayırlı hizmetlerinin devamını diliyorum.'' açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Taşçi tarafından okunan dua sonrası Mehmet Erdemoğlu Taziye Evi'nin açılış kurdelesi Vali Nurullah Naci Kalkancı ve davetliler tarafından kesildi.

Açılış sonrası Vali Kalkancı, Erdemoğlu ailesi üyeleri ve davetliler ile birlikte taziye evini gezdi.

Açılışa, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Erdemoğlu, Besni Kaymakamı Ahmet Gencer, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.