Adıyaman

Kahta'da sportif yetenek taraması

16:17 22 Ekim 2018
Kahta'da sportif yetenek taraması

Projenin işleyişi doğrultusunda sadece 3'üncü sınıf öğrencilerine yetenek testi taraması uygulanacağını belirten Çiçek, uzman ekiplerin çeşitli cihazları da kullanarak öğrencilerin el kuvvetleri, kilo ve boyları ile yatkın oldukları spor dallarını belirleyeceğini kaydetti.

Kahta ilçesinde "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" başladı.

Kahta Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen proje buluşmasında ilkokul 3'üncü sınıfta eğitim öğren yaklaşık 2 bin öğrenci yeteneklerini ortaya koyacak.

Faaliyet hakkında açıklamada bulunan İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Çiçek, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması amacıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirip onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla projeyi hayata geçirildiklerini söyledi.

Çiçek, testle 2 bin öğrencinin hangi spor dalında başarılı olacağının belirleneceğini ifade etti.

Türk sporunun uluslararası standartlara uygun şekilde geniş kitlelere yaygınlaştırılması ve başarılı olması için çaba gösterdiklerini anlatan Çiçek, sporcuların yetenek taramasından geçirilerek, doğru yönlendirilmesi ile ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı olabilecek elit sporcu yetiştirilmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.