Adıyaman

Burası Adıyaman! Sırtlanların inine kadar gidip bunu yaptı

11:35 14 Ocak 2020 8 Yorum Var
Burası Adıyaman! Sırtlanların inine kadar gidip bunu yaptı

Adıyaman’da bir vatandaş leşten beslenen çizgili sırtlanın inene kadar giderek, özçekim yaptı.

Adıyaman’da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz ay kurulan fotokapanlara takılan çizgili sırtlan ile ilgili yine ilginç bir görüntü ortaya çıktı. Uluslararası anlaşma CITES kapsamında nesli tükenmekte olan ve korunması gereken hayvanlar kategorisinde ‘kırmızı listede’ yer alan çizgili sırtlanı bu kez vatandaşlar görüntüledi.

İddiaya göre, sayıları 10’a yakın olan sırtlanların yaşadığı mağaranın bulunduğu bölgeye giden vatandaşlar, götürdükleri et ve balığı mağaranın önüne bıraktı. Et ve balık kokusunu alan çizgili sırtlan ininden dışarı çıktı. Metin Saruhan isimli vatandaş çizgili sırtlana yaklaştı ve özçekim yaptı. Kendisine yaklaşan insanlara aldırış etmeyen çizgili sırtlan, bırakılan et ve balığı alarak inine geri girdi. İki adet çizgili sırtlanı görüntüleyen vatandaşlar, sırtlanların insanlara zarar vermediğini, onların sadece leşlerle beslendiğini göstermek istediklerini ifade etti.

Bir hafta önce toplam 3 kişiyle birlikte çizgili sırtlanların yaşadığı mağaranın önüne geldiklerini dile getiren Metin Saruhan, “Burası sırtlanların konaklama merkezi, bu hayvanlar zararsız insanlara herhangi bir zararı yok. Yırtıcı değiller, leşlerle besleniyorlar. Yaklaşık 15-20 senedir çizgili sırtlanların varlığından haberdarım. Birazda bilinçli olmamız gerek, halkı bilinçlendirmemiz gerek. Bunlar sürülere zarar veren hayvanlar değil, genelde leşlerle hatta meyvelerle, sebzelerle bile besleniyor bu hayvanlardır” diye konuştu.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Av tamamen yasaklanmalı
    Cevapla
  • Mrs 4 yıl önce Şikayet Et
    Nere olduğunu söylemeseydiniz keşke. Insanlara zararlı olmamaları insanların onları katletmeyecegi anlamına gelmiyor maalesef.
    Cevapla
  • Türkiyem 4 yıl önce Şikayet Et
    Oymak beyi rumuzu ile yorum yapan kardeş.Çok AYIP. yorumun inciltici ve yanlış. Benim bildiğim kadarı ile o hayvanlar etcil. Ama öz çekim yapan arkadaş öyle bir ifade kullanmış bende anlamadım. O yardımcı oluyor, ya SEN?
    Cevapla
  • memur 4 yıl önce Şikayet Et
    hayvana yem bırakırsanız hep sizden umar, vermeyince de acından ölür.
    Cevapla
  • Türkiyem 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına koruyunuz bunları. Bir kaç yıl evvel sanırım şiirt olması lazım köye gelmişte orada insana saldırmışta ifadeleri böyle köylü vatandaşta LEOPAR ı vurmuş yalanına sarıldılar. Bal gibi vurdular o hayvancağızı. Bende ruhsatlı ve tescilli avcıyım. Onlara silah doğrultmam ASLA Koruyunuz , korunmalı, koruyalım onları.
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Ama Abarttin, önce insan sonra hayvan!!! Birakip su batili agzini!!!
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.