Adıyaman

Adıyaman’da korkutan görüntü!

14:01 10 Şubat 2020 3 Yorum Var
Adıyaman’da korkutan görüntü!

Adıyaman’ın batıya açılan Göksu Köprüsünün taşıyıcı kolonlarında tehlikeli görüntü.

Göksu Köprüsü’nün su içerisindeki taşıyıcı kolanlar ve pabuçlar açığa çıkarken, köprüde çürümeler meydana geldi. Yaklaşık 40 yıl önce yapılan ve Adıyaman üzerinden Kahramanmaraş ve Gaziantep başta olmak üzere birçok kentin batı illerine bağlantısı durumundaki köprünün bu görüntüsü korkuttu.

Deprem kuşağında olan Adıyaman’da ki Göksu Köprüsünün taşıyıcılarında ortaya çıkan bu görüntü vatandaşı tedirgin ediyor. Taşıyıcı kolanlardan 6’sının kazı temellerinin büyük bir kısmı ve zeminde olması gereken pabuçları açığa çıktı.

Zeminden metrelerce yukarıda kalan pabuçları ve kolanları inceleyen İnşaat Mühendisleri Odası Adıyaman Temsilciliği, yetkilileri acilen göreve çağırdı.
Köprüyü inceleyen İnşaat Mühendisleri Odası Adıyaman İl Temsilcisi Özgür Tunç, “Göründüğü kadarıyla kolanlarda ve kirişlerde hasarlar var. Köprüde acilen güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor. Güçlendirme yetersiz kalıyorsa köprünün yenilenmesi gerekir. Özellikle suyun hızından, dere yatağının geçtiği kolanlarda alt kazıklar ve pabuçlar meydana çıkmış. Bunun sebebi bölgede bulunan kum ocakları da olabilir, bunun araştırılması gerekiyor. Köprünün ileride daha büyük sıkıntılara yol açmadan biran önce yetkililer tarafından incelenerek yapılması gerekenler yapılmalıdır” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Adıyaman İl Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Atay ise, köprünün servis ömrünü tamamladığını kaydederek, “Köprünün servis ömrünü doldurmuştur. Kolonlarda ve buselerinde ciddi hasarlar var. Ayrıca su seviyesinin düşmesine bağlı olarak kazı temellerin zemine ankre edilen kısımları meydana çıkmış. Bunların güçlendirilmesi, eğer güçlendirilmesi ekonomik değilse yenilenmesi gerekiyor. Ayak temellerinde ayrışmalar, ciddi manada aşınma olduğu görülüyor. Burası büyük tehlike arz ediyor. Karayolları ekiplerinin biran önce burayı incelemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yetkililer ise, köprüde ön inceleme yapıldığını, teknik çalışmanın sonunda köprüyle ilgili çalışma yapılacağını aktardı.

2012 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından incelenen köprünün kolonlarının ve pabuçlarının açığa çıkmasına kum ocaklarının neden olduğu açıklanmıştı. 200 metre uzunluğunda olan, 11 açıklı (ayak direkli) köprünün çürüyen 6 sütunu 2015 yılında güçlendirilerek, kaya dolgu yapıldı.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Abuzer 4 yıl önce Şikayet Et
    Deveye sormuşlar niye boynun eğri nerem doğru ki demiş başka söze gerek yok sanırım
    Cevapla
  • Rıza 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir deprem ülkesi bunu artık kabul etmek gerekiyor.ne yazıkki insan hayatının hiçe sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz onun için kesinlikle devlet tarafından şu bu ayırımı yapılmadan her müteahhidin yaptığı veya yaptıkları yapıların depreme dayanıklı mı veya hangi tür malzemelerin kullanıldığı konusunda kesinlikle sıkı bir denetim yapması gerekiyor.Tedbir alındığı takdirde doğabilecek zarardan kurtulma şansımız daha yüksek olacaktır.
    Cevapla
  • sema yağar 4 yıl önce Şikayet Et
    bekleyin birileri ölsün belki sonra yaparsınız cünkü türküyede böyle olur önceden tedbir alınmaz sonra kader denir
    Cevapla
  • Saniye Tanrıverdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru.Özellikle de adıyaman gibi bir yerde
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.