Adıyaman

Dolandırıcıların oyununa geldi! Tüm birikimi gitti

07:20 10 Haziran 2020 6 Yorum Var
Dolandırıcıların oyununa geldi! Tüm birikimi gitti

Adıyaman’da dolandırıcılar gece bekçisinin yıllardır biriktirdiği altınlarını, hesabındaki paralarını aldıktan sonra bir de üzerine kredi çektirdi. Sahtekarların, altınları çöpe bıraktırdığı anlar ise anbean görüntülendi

Bir tekstil fabrikasında gece bekçisi olan Halil Çakmak, dolandırıcıların kurbanı oldu. Kimlik bilgilerinin FETÖ terör örgütünün elinde olduğu ve bankacılarında içinde bulunduğu bu örgüte operasyon yapılacağını öne süren dolandırıcılar, hem Halil Çakmak’ı hem de eşi Şengül Çakmak’ı telefon ile yönlendirdi. Güvenlik kameraları dolandırıcıları kaydetti.

Dolandırıcılar telefonla yönlendirdikleri Halil Çakmak’ı evden uzaklaştırarak, Şengül Çakmak’tan altınları evin yakınlarında bulunan okulun önündeki çöp konteynerinin yanına bırakmasını istedi. Şengül Çakmak, eşinin yıllardır ev almak için biriktirdiği altınları alarak dolandırıcıların belirttiği yere kucağında çocuk ile bıraktı. Bir süre sonra dolandırıcılardan bir kişi gelerek altınları alarak uzaklaştı. Dolandırıcıların altını alması güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Halil Çakmak’ın telefonu kapatmasına müsaade etmeyen dolandırıcılar, şahsın hesabının bulunduğu bankanın cep şubesinin şifresini ve gelen kodu öğrenerek, hesapta bulunan 10 bin TL’yi kendi hesaplarına aktardı. Dolandırıcılar bununla da kalmadı. Şahıstan bankadan kredi çekmesini istedi. Şahıs bankadan 9 bin TL kredi çekerek, onu da dolandırıcıların hesabına aktardı.

Halil Çakmak, “Bu güne kadar biriktirdiği altınlarım vardı. Biriktiriyordum ki bir ev alayım. Dişimden tırnağımdan biriktirdiğim altınlarımı aldılar. Birde beni kredi borcunun altına soktular. Hesabımdaki 10 bin TL’yi alıp, 9 bin TL. kredi çekiyor. Altınlarımızı aldıkları gibi birde borcun altına soktular. Benim gibi bir garibanda ne istediler, Allah’ın dan bulsunlar. Bunların biran önce yakalanmasını istiyorum” dedi. Şengül Çakmak, evde ne varsa dolandırıcıların istediğini ve kendisinin altınları götürerek çöpe bıraktığını söyledi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tuzağa anlı şanlı proflar, akademisyenler, öğretmen,adliye çalışanları bile düşüyor..en son ünlü prof. canan Karatay düşmüştü .. cezalar caydırıcı olmayinca hırsızlık dolandırıcılık meslek oluyor..yakalansa cezası ne ben söyleyim adli kontrol şartıyla serbest..yani git kaldığın yerden devam edebilirsin deniyor onlarda öyle yapıyor..heryerde her alanda suçlu korunuyor mazlum mağdur ediliyor, eziliyor olan mazluma oluyor.. gerçek adalet gelmedikçe gerisi fasa fiso
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Günlük haberleri izlemek gerekir.Hergün yeni dolandırma yöntemleri çıkarıyor bu soysuzlar. Haberlerden irtibatı kesmeyin günlük takip edelim.
    Cevapla
  • Osmanlı1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim seni bu darlıktan kurtarsın. Akletmezmisiniz.
    Cevapla
  • Mustafa Çoban 3 yıl önce Şikayet Et
    Kime havale ettigin belli bilader. Sikayet et iste kimin hesabina havale ettiysen sistemde kayitli
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Birde bekçi olacak Fabrikada iyiki çalıştığı yeri teslim etmemiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.