Adıyaman

Su deposunda online ders! Yardım istediler

14:01 18 Ocak 2021 4 Yorum Var
Su deposunda online ders! Yardım istediler

Adıyaman'ın Sincik ilçesi Sakız köyü Derecik Mezrasında internet çekmediği için tepeye tırmanan öğrenciler su deposunun üstünde canlı derslere katılabiliyor.

Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlı Sakız köyü Derecik Mezrasında öğrenciler evlerinde internet çekmediği için köyün üst tarafında bulunan su deposunun üzerine çıkarak canlı derslere katılıyor. Mezranın yerleşim yerinden yaklaşık 1 kilometre kadar yürüyerek tepeye tırmanan öğrenciler canlı derse giriyor.

Kış aylarının girmesiyle birlikte yağmur ve kar yağışının başlamasıyla havalar soğudu. Tüm zorluğa rağmen derse girebilen öğrenciler, kar yağışı ile birlikte etkili olan dondurucu soğukta derse giremeyecek.

Öğrencilerden Ahmet Gencer, evlerinde cep telefonu ve internet çekmediği için her gün tepeye tırmandıkları ve ders çalıştıklarını belirtti. Gencer, “Havalar soğuduğu için artık derse girmekte güçlük çekeceğiz. Yetkililerden köyümüzün internet altyapısını yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Cebrail Nazlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece orası değil yine sinciğe bağlı narun köyünde de böyle Bi durum var maalesef. Telefon çeksin diye Sürekli dışarıdayız
    Cevapla
  • Fethullah Kaymak 3 yıl önce Şikayet Et
    Burası bizim köy ve içinde bulunanlardan biri de benim vallahi.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar gibi niceleri var, çoguda derse felan girmiyor
    Cevapla
  • Hakan KAYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayr sever biride çıkıp şu çocukların zorlu eğitim sürecinde ben size yardımcı olurum demiyor.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.