Adıyaman

Tıkladığı link yüzünden 9 bin TL parasından oldu

14:29 25 Ocak 2021 5 Yorum Var
Tıkladığı link yüzünden 9 bin TL parasından oldu

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde sosyal medya üzerinden kendisine gelen linki tıklayan kadın, 9 bin TL parasından oldu.

Gölbaşı ilçe merkezinde yaşayan 1 çocuk annesi Ş.Ö., isimli kadına sosyal medya üzerinden mesaj geldi. Sahtekarların attığı linkin arkadaşından geldiğini düşünerek linki tıklayan Ş.Ö’nün banka hesap kartları dolandırıcılar tarafından boşaltılmaya başlanıldı. Banka hesabında 9 bin TL bulunan ve tıkladığı link yüzünden sadece 36 TL parasının kaldığını dile getiren Ş.Ö., “Kız arkadaşımın sosyal medya hesabını çalmışlar benim haberim yoktu ve bana bir mesaj göndermişlerdi.

Gelen mesajda pandemi destek programı nedeniyle linke tıklayanlara bin 500 lira geri ödemesiz para verileceği yazıyordu. Ben de arkadaşımdan geldiği için linke tıkladım başvurumu yaptım. Birkaç gün sonra banka hesabıma baktığım zaman birikimim olan 9 bin TL’nin hesapta olmadığını gördüm. Arkadaşımı aradım. Kendisi bana hesabının çalındığını söyledi. Bende dolandırıldığımı anlayınca bankaya başvurdum. Kendi hesabımın ve paranın yattığı hesabın bloke edilmesini istedim. Banka bana olumsuz yanıt verdi. Tekrar tekrar başvuracağım bankaya hesabın bloke edilmesi için. Ben bana gelen mesaj yüzünden 9 bin TL paramdan oldum. Başkasının da benim düştüğüm tuzağa düşerek dolandırılmasını istemiyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • önce vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    alışveriş yapmış, banka telefona mesaj atmış şifre için, bu şifre girilmeden teknik olarak işlem gerçekleşmiyor.işlemler tek seferde bile yapılmamış.bu dolandırıcılık nasıl gerçekleşmiş biri bana anlatsın lütfen.
    Cevapla
  • sonra can 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen, alışverişin tamamlanması için dolandırıcıların şifreyi bilmesi gerekir. her defasında şifreyi dolandırıcılara mı yollamış? nasıl olmuş büyük bir soru işareti???
    İlk beğenen sen ol
  • LEVNİ 3 yıl önce Şikayet Et
    linke tıklandığında sping program telefona indiriliyor ikinci pencereden dolandırıcılar her görüntüyü görebiliyor gelen her mesaj arama programlar video fotoğraf uygulaması yazılan şifre vs o noktadan sonra bunun farkedilmesi ve önlem alınması çok zor yanlışlıkla tıklandıkdan sonra eğer iphone değilse yapılabilecek en iyi şey hemen fabrika ayarlarına geri dönmek
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Tıkladığı linkle telefona aldığı trojan sayesinde gelen şifreleri de görebiliyorlar
    İlk beğenen sen ol
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bedava mezar bulsak onada hemen atlayacak duruma geldiğimiz için üçkağıtçı larda bunu iyi değerlendiriyor
    Cevapla
  • Allah Allah Yav 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler bu kadar kolay mı ya, gelen linke tıkla adamlar hesabını boşaltsın. Hadi diyelim ki çocuğum telefonla oynıyor hesabında faraza 200 bin para var, boşalacak mı. Bu dünyanın neresinde var. Bu bankalarla ortak çalışıyorlar yoksa neden dolandırıcının hesabına el konmuyor.
    Cevapla
  • sülün osman online 3 yıl önce Şikayet Et
    sülün osman online arkadaş adam savunmasında haklıymış onlar dolandırmaya çalışmış adamı sabır yarabbi.
    Cevapla
  • izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    lingi tıkla geri ödemesiz 1.500 tl para verilecek bedava para almak böyle kötü işte uyanık olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.