Adıyaman

Hüseyin’in katiline müebbet! 13 yaşındaydı

17:18 15 Haziran 2021 7 Yorum Var
Hüseyin’in katiline müebbet! 13 yaşındaydı

2 yıl önce doğum gününde kaçırılıp 6 yerinden bıçaklanarak katledilen Hüseyin Nasrullah Çelik'in (13), katil zanlısı yargılandığı davada müebbet ve 20 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eşinden boşandıkan sonra 3 çocuğu ile yaşamaya başlayan Sabiha Tunç'un en küçük oğlu Hüseyin Nasrullah Çelik, 2019'da doğum günü olan 30 Temmuz günü Esentepe Mahallesi'ndeki evinden çıktı ve geri gelmedi. Meraklanıp, Hüseyin Nasrullah'ı aramaya çıkan ailesi sonuç alamayınca durumu polise bildirerek kayıp başvurusunda bulundu. Polis çocuğu bulmak için çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kameralarından Hüseyin Nasrullah'ın son olarak mahallede market işleten Murat Çekiç ile olduğu belirlendi. 'Çocuk istismarı' suçundan sabıkalı olan ve kenti terk ettiği saptanan Çelik, 3 Ağustos 2019 günü Antalya'da yakaladı.

İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan Çekiç, sorgusunda Hüseyin Nasrullah Çelik'i 6 yerinden bıçaklayarak öldürdüğünü, cesedini ise Kahta ilçesine bağlı Boğazkaya köyü yakınlarındaki boş araziye attığını itiraf etti. Çekiç'in gösterdiği yerde cesedine ulaşılan çocuk toprağa verilirken, Murat Çekiç ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cezaevine konulan Murat Çekiç hakkında müebbet hapis cezası istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

BERAATİ İSTENDİ

Davanın bugün görülen karar duruşmasına sanık Murat Çekiç, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan sanık, masum olduğunu ileri sürerek beraatini istedi. Mahkeme heyeti ise yargılama sonunda sanık Murat Çekiç'i, 'çocuğu tasarlayarak öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, sanığı 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 17 yıl 9 ay 10 gün ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

ACILI ANNE FENALAŞTI

Kararın ardından öldürülen çocuğun annesi Sabiha Tunç, gözyaşlarına boğuldu. Verilen cezaları yetersiz bulduğunu söyleyen Sabiha Tunç, kararı temyiz edeceğini söyledi. Gözyaşına boğulan ve fenalaşan anne Sabiha Tunç, çağırılan ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. 

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    bide çok önemli bir nokta var.....adam çocuk istismarı suçundan sabıka yemiş,ama küçük çocuklarında devamlı gidip alışveriş yaptığı halka açık bir market işletebiliyor,ve tahminimcede güvenlik kamerası kayıtlarında çocukla bereber görüldüğüne göre çocukla önceden ahbablık kurmuş ve belki çocuğu para ile kandırıp ufak tacizlerde bulunuyormuş,ama olay günü ileri gidip çocuğa tecavüze yeltenince ve çocuk bağırmaya kalkınca kızıp defalarca bıçaklamış.bu gibi kişilerin halka,bilhasa çocukların gidebileceği yer işletmemesi lazım,
    Cevapla
  • Türkoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte adalet bu. Bir masum cana kıyan domuzu hayat boyu besleyerek cezalandırıyoruz. Hakikaten çok caydırıcı !!!!
    Cevapla
  • Terazi 2 yıl önce Şikayet Et
    idam kardeşim idam!!!
    Cevapla
  • Halil Sanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Katil Yakında koronavirüs tedbirleri bahanesiyle serbest kalacak....
    Cevapla
  • Bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    İdammm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.