Adıyaman

60 bin TL fazla para aldı, gerçeği haberlerde fark etti

13:11 26 Ekim 2022 9 Yorum Var
60 bin TL fazla para aldı, gerçeği haberlerde fark etti

Adıyaman’da, bir kuyumcudan döviz bozdururken 60 bin TL fazla para alan şahıs, yayınlanmış olan haberlerde aldığı fazla parayı fark edip kuyumcuya iade etti.

Yaklaşık bir hafta önce Adıyaman merkez Sümer Meydanında bulunan bir kuyumcuya gelen ve burada 5 bin 100 İsveç kronunu bozduran Eşref Turan’a, 6 bin 700 TL para verilmesi gerekilirken kuyumcu çalışanı genç yoğunluktan 67 bin 300 TL ödeme yapmıştı. Kendisine fazla para verildiğini anlamayarak 67 bin 300 TL parayla kuyumcudan ayrılan yaşlı adam kuyumcudan ayrılmıştı. İhlas Haber Ajansı'nın yaptığı haber sonrası durumu fark eden Eşref Turan, aldığı paralarla kuyumcunun yolunu tuttu. Eşref Turan, kendisine yanlışlıkla verilen 60 bin 700 TL’yi kuyumcu Can Dereci’ye teslim etti. Parasının iade edilmesine oldukça sevinen Can Dereci, Eşref Turan’a teşekkür ederek insanlık ölmemiş'' dedi.

Kendisinin de fazla para aldığını bilmediğini ve çıkan haberde görür görmez hemen kuyumcuya geldiğini belirten Eşref Turan, “ Burada döviz bozdurmuştum. Televizyonda gördüm haberleri, baktık ki paramız fazla geri getirip iade ettim” dedi.

Para iadesinde bulunan Eşref Turan ile Eşref Turan’ın durumu fark etmesini sağlayan İhlas Haber Ajansına teşekkür eden kuyumcu Can Dereci, “Sizin aracılığınız ile bütün medyada yayımlanan haber sonrasında Eşref Turan’ı arayan yakınları durumu belirtmiş kendisi de televizyonlardan izlemiş ve parasını sayınca paranın fazla olduğunu anlamış. Paramızı getirip bizlere teslim etti. Amcamıza çok teşekkür ediyoruz. Bütün duyarlı insanlara, yardımcı olan arkadaşlara herkese teşekkür ediyoruz. 60 Binin tamamı geldi” diye konuştu.

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Kubane 1 yıl önce Şikayet Et
    Kameralardan kaçamiyorlar yoksa ...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Olur böyle şeyler, eko cansın. Abdurrahman aslan parçası, Bozkurt yunus, Drogba Hasannn.
    Cevapla
  • Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dövizin TL cinsinde ki değerle ile fazla bir makas farkı yok nasıl oluyor ki 10 kat fazla para duviz bozduran anlamamış! diyelim ki kuyumcu 6730 rakamını 67300₺ okumuş parayı alan 6730 ile 67300₺ nasıl anlayamamış?
    Cevapla
  • Simge Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurgu işi gibi. Kuyumcu hadi yanlış yaptı döviz bozduran o kadar yüksek para etmeyeceğini bilmiyor muydu?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ferdi Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuyumcu da gerçekten çok dürüst bir esnaf...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.