Adıyaman

Traktör sürücüsüne eşlik eden sırtlan şaşkına çevirdi

12:15 04 Ocak 2023 3 Yorum Var
Traktör sürücüsüne eşlik eden sırtlan şaşkına çevirdi

Adıyaman’da traktörün önünde ilerleyen çizgili sırtlan, sürücüye korku dolu anlar yaşattı.

Adıyaman’ın Tut ilçesine bağlı Tepecik Köyü kırsalında traktörüyle dönen Hakkı Oğuz, nesli tehlikede olan ve korunması gereken hayvan türleri içerisinde kırmızı listede yer alan çizgili sırtlan ile karşılaştı.

Sırtlandan önce korkan Hakkı Oğuz, traktör kornasına basarak sırtlanı korkutup kaçırmak istedi. Traktör sesine ve kornaya aldırış etmeyen çizgili sırtlan seyir halindeki traktörün önünde yavaş yavaş ilerlemeye başladı. Traktör sürücüsüne adeta eskortluk yapan sırtlan sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Sırtlanın kendisine yolda eşlik etmesine mutlu olan Hakkı Oğuz, “Zaman zaman bu sırtlanla karşılaşıyordum ama ilk defa bana eşlik etti. Önce saldırır diye korktum sesler çıkarttım ama o bu duruma aldırış etmedi. Yolda traktörümün önünden ilerleyerek bana eşlik etti. Yaşadığım bu durum karşısında hem şaşkınlık yaşadım hem de mutluluk” diye konuştu.



Sırtlan bir süre sonra bölgede denetim yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile jandarma ekiplerince fark edildi. Hasta olduğu tespit edilen sırtlan ekipler tarafından yakalanarak kafese konuldu. Nesli tehlikede olan çizgili sırtlan tedavi edilmek üzere Şanlıurfa Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Çizgili sırtlanın tamamlanacak olan tedavisinin ardından yeniden doğaya salınacağı vurgulandı.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Namık 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğada insanlar ve evcil hayvanlar için tehlikeli bir hayvan türüdür. Gelişmiş ülkelerde ancak hayvanat bahçelerinde yaşatılir.
    Cevapla
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    bu hayvanı pkk lılar dağda bulsa keser yerlerdi. gerçimemlekette pkk kalmadı. ama bu kezde 6 lı masa konseyi çıktı
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    hayvan hasta olduğunu hissetmiş,adeta birilerinden yardım istemiş.
    Cevapla
  • ALİ 1 yıl önce Şikayet Et
    iyiki vurmamışlar hayvanı
    Cevapla
  • asi 1 yıl önce Şikayet Et
    kırsalda başıboş bırakılması vatandaşlar için tehlikeli olmazmı
    Cevapla
  • SADIK 1 yıl önce Şikayet Et
    tehlikeli olsaydı şimdiye kadar bir saldırıda bulunurdu ama hayvan insanlardan hakikatten yardım istercesine yaklaşımda bulunmuş
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kırsalda insanların olmaması gerek hayvanlar için tehlikeliyiz!
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dediğiniz gibi kırsal, yani onun evi, neden tehlikeli olsun ki. Bırakın özgürce yaşasın. Bakın görün bugün yarın kendini bilmez birisi tarafından vurulur.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.