Adıyaman

Miniklerin ilk saç tıraşını gönüllü berberler yaptı

14:12 02 Mart 2023
Miniklerin ilk saç tıraşını gönüllü berberler yaptı

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın Adıyaman’da kurduğu çadırkentte gönüllü berberler, evlerini, yakınlarını kaybederek büyük travma yaşayan miniklere istedikleri modelde saç tıraşı yaptılar.

Küçücük yaşlarında yaşadıkları deprem travması ile üzerlerine büyük bir yük bindi. Ancak gülmeye, mutlu olmaya en fazla ihtiyacı olan minikler için deprem bölgesinde her türlü adım atılıyor. Çadırkentlerde çeşitli sosyal etkinliklerle yüzleri gülen minikler depremden sonra ilk kez berber koltuğuna oturdular ve istedikleri modelde saç tıraşı oldular.

Depremin yıkıcı etkisi altında kalan illerden biri olan Adıyaman’da AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın kurduğu çadırkentte sosyal etkinliklerle yüzleri gülen minikler gönüllü berberlere ilk saç traşlarını yaptırdılar. AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın Adıyaman’da kurduğu çadırkentte etkinlikten etkinliğe koşarak zamanın nasıl geçtiğini unutan minikler bu kez de istedikleri saç modellerine sahip olmanın mutluluğunu yaşadılar. Çadırkent berberinde minikler aynı zamanda ‘berber’ oyunu oynayarak eğlenceli saatler geçirdiler.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın Adıyaman’da kurduğu deprem çadırındaki kreş alanında özel ilgi gösterilen çocuklar deneyimli eğiticilerin gözetiminde oyunlar oynuyor, akşamları ise çizgi film izliyorlar.

ACILARIN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ 

Depremin yaşandığı ilk günden beri yardım çalışmalarında seferber olan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Miniklerimiz berber amcalarına istedikleri saç modelini belirterek saç traşı oluyorlar. Gönüllü berberlerimiz sağolsunlar çocuklarımızın yüzlerini güldürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Kurduğumuz çadır kentlerle depremzede kardeşlerimizi güvenli yuvalara yerleştirirken, çalışmalarını sürdürdüğümüz sosyal alanlar ile de çocukların yüzünü güldürmek için birlik olduk. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz” diye konuştu.

Başkan Özcan, “Çadır kentlerde barınan ailelerimizi başlatmış olduğumuz ‘Evim evindir’ projesi ile gönüller arası bağ kuran ‘Kardeş Aile’ projemiz kapsamında sıcak yuvalarına yerleştirmek üzere seferberliğimiz devam etmektedir. Devletimizin şefkatli eli ile acıların üstesinden hep birlikte geleceğiz” ifadelerinde bulundu.

ÇADIRKENTTEN “SOSYAL KENT”E 

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana AK Parti Ankara İl Başkanlığı deprem bölgelerinde afetzedelerin yanında yer alarak yardımlarını gerekli illere tahsis ediyor. Depremin yıkıcı etkisini gösterdiği illerden biri olan Adıyaman’da depremin ikinci gününden itibaren oluşturulan çadır kentlerde ilk etapta depremzedelerin barınma ve yiyecek ihtiyacı karşılanmış, vatandaşların ihtiyaçları listelenerek yaraları sarmak üzere çalışmalar başlatılmıştı.

Çadırkentte hijyen, gıda marketi, WC ve duş kabinleri gibi yaşamsal ihtiyaçlarla birlikte yanı sıra mescit, kuaför, berber, giyim gibi sosyal imkanlar da ilk günden faaliyete geçirildi. Çadırkentin bitişiğinde ayrıca çamaşırhane, kadın ve erkekler için ayrı yaptırılan hamam, çocuklar için ise psikolog ve pedagogların içerisinde yer aldığı kreş, çocuklar için özel oyun ve sinevizyon çadırlarının ve ibadet ihtiyacı için de bir mescit bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.