Adıyaman

Adıyaman’a şehir hastanesi planlanıyor

12:38 28 Kasım 2023 5 Yorum Var
Adıyaman’a şehir hastanesi planlanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir araya gelen Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan ve Mustafa Alkayış, kente 750 Yataklı Şehir Hastanesinin planlandığını açıkladı.

Adıyaman Milletvekilleri İshak Şan ve Mustafa Alkayış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı birlikte ziyaret etti. Ziyarette, 750 yataklı Şehir Hastanesinin planlaması, yapımı devam eden 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin durumu, 150 Yataklı Devlet Hastanesi’nin yapım süreci, Fizik Tedavi Hastanesi’nin planlanması ve diğer sağlık yatırımlarıyla ilgili istişarelerde bulunuldu.

Milletvekili İshak Şan, sağlık yatırımları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mevcut hastane kapasitemizin yeterli gelmediği, daha öncesinden de Bakanlığımız yetkilileriyle konuşulmuştu. 750 Yataklı Şehir Hastanesi’nin planlanmasıyla ilgili Bakanımız Fahrettin Koca ile görüşmeler gerçekleştirdik. Şuan ki hastanemizin bulunduğu bölgeye 750 Yataklı Şehir Hastanesi planlanabilir. Projelendirmenin birkaç ay süreceğini tahmin ediyorum. Yapımı devam eden 300 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni inşallah yeni yılla birlikte hizmet vermeye başlayacak. Binanın inşaat kısmı bitti ancak tefrişat ile ilgili alım süreci başlayacak.

Deprem nedeniyle 150 Yataklı Devlet Hastanemizin yapım sürecinde yaşanan aksamalara rağmen süreci hızlandırarak, ihale süresinde hastane inşallah bitirilecek. Ayrıca 150 Yataklı Fizik Tedavi Hastanesi’ni yeni konut alanı olan Karadağ bölgesine yakın bir yerde düşünüyoruz. Yer tespiti yapılmadı ama belediye ile görüşülüyor. Ancak en önemli konulardan birisi ise Altınşehir tarafında 50 yataklı veya 75 yataklı acil durum hastanesi yapılmasıdır. Bakanlığımıza bu konuyu aktardık, bu konunun değerlendirmesi sürüyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • ali 5 ay önce Şikayet Et
    yapsa ne gerek var yapmasa niye yapmadın adıyamanın hali belli gerçekten geç kalınmış bir hizmet. nereye yapılırsa yapılsın illaki dibindekiler faydalanır. etrafına eczane lokanta v.s ihtiyaç.bazıları yeniçeriler gibi hoşafın yağı kesildi isyanında
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • osman 5 ay önce Şikayet Et
    sistem hizmet üretirken diğer bir aksi hizmet olan rant devreye girer.nerede yapılaursa yapılsın.çevresindeki araziler rant çarkına girer.81 vilayette 900 ilçede ve adıyamanda böyle bak kahta devlet hastahanesinin çevresine tarım arazisiydi hepsi.hastahaneden sonra sistem devreye girdi .yapacak bir şey yok.üretim olmayan bir ülkede kalkınma vergi ve rant ile olur.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • sakin 5 ay önce Şikayet Et
    Güzel bir hizmet olur. ama yeri önemli. Lütfen hazine arazisi üzerine yapın. ÇEvresini imara kapatın. birilerinin ailesinin arazisi olmasın. adıyaman ilçeleri ile birlikte 700 bin nufusa sahip bir şehir.
    Cevapla
  • ali 5 ay önce Şikayet Et
    Rant için yaparsınız da Halk rendevu alıp gidemez. Halkın cebinden rantiyecileri besleyin bakalım..
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • sakin 5 ay önce Şikayet Et
    devlet hastanesinde randevu ile rant ne alaka anlamadım. 750 yataklı olacak. Mevcut hastanaleri de sayarsan randevu sıkınıtısı olmaz
    İlk beğenen sen ol
  • yusuf 5 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım inşallah inşallah valla çok ihtiyacı var adıyamanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.