Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'daki su kesintileri

17:27 07 Eylül 2015
Afyonkarahisar'daki su kesintileri

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Yaşanan bu su kesintileri elbette bizleri de üzüyor. Nihayetinde biz de insanız, evimizde su kullanıyoruz. Kesintiden biz de mağduriyet yaşıyoruz. Bundan dolayı da bir süreliğine daha vatandaşımızın anlayışına sığınıyoruz" dedi.

Çoban, belediyede düzenlenen basın toplantısında, 15 Nisan 2009'a kadar şehrin içme ve kullanma suyu ihtiyacının Küçük Çobanlı mevki sondaj kuyularından sağlanmakta olduğunu hatırlattı.

Küçük çobanlı kuyularından verilen sularda Dünya Sağlık Örgütünün belirlediği oranlardan 10 kat daha fazla arsenik bulunması nedeniyle bu sular hakkında içilemez raporlarının mevcut olduğunu anımsatan Çoban, "Hal böyle iken yıllarca içilemez raporu bulunan bu sular, şebekeye verilmiş ve halkımız kullanmıştır" diye konuştu.

Bunun yanında herhangi bir arızada saniyede 170 litre kapasiteli Beşler kuyularının hemen devreye girmesiyle kesintisiz olarak depolara su basılmakta olduğunu dile getiren Çoban, "Bu nedenle aşağı kodlarındaki bazı mahallelerimiz de su kesintisinden etkilenmemektedir. Afyon'un günlük su ihtiyacının 500 litre/saniye olduğu göz önüne alındığında şehrimizin yaklaşık üçte birinde su kesintisi olmamaktadır. Örneğin Sahipata, Uydukent gibi bazı mahallelerimizde zemin katlarda su kesilmesi yaşanmayabilmektedir." ifadelerini kullandı.

Çoban, halkın 2009 yılından bu yana neler yapıldığını çok iyi bildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşanan bu su kesintileri elbette bizleri de üzüyor. Nihayetinde biz de insanız, evimizde su kullanıyoruz. Kesintiden biz de mağduriyet yaşıyoruz. Bundan dolayı da bir süreliğine daha vatandaşımızın anlayışına sığınıyoruz. İnşallah 2016 yılının yarısından itibaren bu sıkıntıları Allah'ın izniyle yaşamayacağız. Muhalefet ya da bazı art niyetli kişiler bizi eleştirmek için çok uğraşıyorlar, bir şey bulamıyorlar. Su kesintileri onlar için de ilaç oldu. Bunu da saygı ile karşılıyorum. Ancak bizim suya yaptığımız, yaptırdığımız yatırımlar hangi ilde var, muhalefetin bunu açıklamasını istiyorum. Ağustos ayına kadar son 1,5 yıl içerisinde hiç ana hat arızamız olmamıştı. Tabii vatandaşımız da su kesintilerini unutmuştu. Ne diyelim, herhalde nazar değdi ama şu bilinsin ki böyle bir durumda ekiplerimiz arazide 24 saat esasına göre çalışıyor. Bir an önce suyu vermek için adeta çırpınıyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum. Halkımızdan tekrar anlayış ve biraz daha sabır beklediğimizi ifade ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.