Afyonkarahisar

Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı

20:24 10 Eylül 2015
Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı

Afyonkarahisar'da "Mermer, Maden, Doğaltaş, Makine Teknolojileri Fuarı"nın ikincisi, düzenlenen törenle açıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticaret Müsteşarı Guangyao Zhu, AS Fuarcılık tarafından düzenlenen fuarın açılış töreninde, Çin'in Türkiye ile çok eskilere dayanan bir işbirliği içerisinde bulunduğunu söyledi.

Ataların, bundan 2 bin yıl önce İpek Yolu'nu inşa ederek iki ülke arasındaki ticaret bağını kurduğunu hatırlatan Guangyao Zhu, "Bugün ise ipek yolu, iki ülke arasında ekonomik işbirliğini temsil ediyor. Çin, Türkiye'nin ana ticaret ortağı olarak konumunu devamlı olarak yükseltiyor. Çin, artık Türkiye'nin ikinci ithalat kaynak ülkesi, 11. ihracat hedef ülkesi ve 3. ticaret ortağı olmuştur. Çin ve Türkiye arasındaki ticaret verileri hacmi  2014 yılında yüzde 3,63 artarak 23 milyar dolar olmuştur. Türkiye'nin, Çin'den ithalat hacmi ise yüzde 8,75 artarak 19,3 milyar dolara çıkmıştır" dedi.

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ise Afyonkarahisar'a yatırım yapacak tüm iş adamlarının destekçisi olacağını belirterek, "Afyonkarahisar halkı olarak en büyük hayalimiz, İzmir'de bulunan fuar alanlarının ve potansiyelinin daha fazlasını Afyonkarahisar'da da görmektir" ifadelerini kullandı.

İstihdam sağlayan insanın, en hayırlı insan olduğunu anımsatan Güner, bu bağlamda Afyonkarahisar'ın sağlam ve liyakatlı ellerde olduğunu aktardı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser ise fuar alanının daha geniş ve yeni bir yerde yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yapılan fuarın, sektör ve Afyonkarahisar için önemli olduğunu ifade eden Serteser, "Bu fuar bizim için önemli. Çünkü ihracatımızın yıllardır yüzde 50'sini mermerden sağlayan bir şehiriz. Bu fuarı, tabii ki genişletmek ve büyütmek istiyoruz. Bunun için daha geniş bir alanda fuar merkezine ihtiyacımız var. Yılın 12 ayı fuar organizasyonlarının yapılabildiği bir fuar merkezine ihtiyacımız ortadadır" dedi.

Konuşmanın ardından açılışı gerçekleştirilen fuar, il protokolü tarafından gezildi.

Fuar, 13 Eylül'de sona erecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.