Afyonkarahisar

TÜGİK 11. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı

16:07 17 Ekim 2015
TÜGİK 11. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı

 Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, "Yüzde 100 yerli otomobil üretim hayalimiz artık gerçekleşiyor. Gururluyuz, mutluyuz hepsinden öte kıvançlıyız. İnşallah bu arabanın ilk sahiplerinden biri ben olacağım ve yerli otomobilimizi gururla kullanacağım" dedi.

Güral, Afyonkarahisar'da bir termal otelde gerçekleştirilen konfederasyonun 11. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda, Türkiye'nin çok hassas ekonomik ve siyasal bir süreçten geçtiğini söyledi.

Terör olaylarının Türkiye'nin tekrar başına bela olmaya başladığını ifade eden Güral, "Türkiye'nin başına bela olan 35 yıllık terör illeti, üzülerek görüyor ve yaşıyoruz ki son dönemde yine artmıştır. Coğrafyamızda; ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor" diye konuştu.

- "Gün, birlik olma günüdür"

Güral, ülkedeki binlerce yıldır süren kardeşlik ortamının bozulmak istendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli ve fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı yine birlikte durmalıyız. Devlet içindeki paralel yapılanma da dahil olmak üzere, terör her nereden gelirse gelsin tepkimiz tektir ve nettir. Bununla birlikte, etnik kökenlerin ve mezheplerin siyasi malzeme olarak kullanılmasını TÜGİK camiası olarak doğru bulmuyoruz. Gün, birlik olma günüdür. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız her ne olursa olsun, 78 milyon hepimiz birlikte Türkiye'yiz."

 Terörün öncelikli hedefinin toplumsal umutsuzluk oluşturarak, kaos yaratmak ve ülkenin gücünü yıpratmak olduğunu belirten Güral, iş dünyasının umudunu kaybetmesi durumunda Türkiye ekonomisinin zarar göreceğini, bu nedenle iş dünyasının, üretmeye ve moral aşılamaya devam etmesi gerektiğini bildirdi.

- "Yüzde 100 yerli otomobil üretim hayalimiz artık gerçekleşiyor"

Güral, iş dünyasının demoralize olmaması, kendisini içe kapatmaması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"İş dünyası kendini kapatırsa ticaret yavaşlar ve ekonomik çarklar durur. Duran ekonomiyi yeniden harekete geçirmek çok zordur. TÜGİK olarak bizler, yapıcı ve olumlu tarzımızı bundan sonra da sürdüreceğiz. Toplum olarak da bunu başarırsak milli hedeflerimize ulaşabilir, daha güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte yaratabiliriz. Türkiye, içte ve dıştaki belirsizliklerin son derece yoğun olduğu bu dönemde, ekonomik büyümesini sürdürmeyi başarmış dünyada örnek bir ülkedir. Bakın bu kadar büyük devinimlerin yaşandığı ülkemiz yine bir başarıya daha imza atıyor. Yüzde 100 yerli otomobil üretim hayalimiz artık gerçekleşiyor. Gururluyuz, mutluyuz hepsinden öte kıvançlıyız. İnşallah bu arabanın ilk sahiplerinden biri ben olacağım ve yerli otomobilimizi gururla kullanacağım."

Büyüme performansının önündeki engellerden birinin de küresel pazarlardaki daralma nedeniyle dış talebin azalması olduğuna dikkati çeken Güral, "Beklentimiz, kısa süre içerisinde üretimimizin ve ihracatımızın artarak, ekonomik büyümenin yüzde 5, hatta 6'lar seviyesine ulaşmasıdır" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam eden toplantıya, TÜGİK'e bağlı tüm dernek ve federasyonların başkanları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.