Afyonkarahisar

"Sessiz berber"den sinek kaydı tıraş

10:40 05 Kasım 2015
"Sessiz berber"den sinek kaydı tıraş

Afyonkarahisar'da işitme ve konuşma engelli berber İbrahim Keleş, müşterileri ile işaret diliyle iletişim kuruyor.

Kanlıca Mahallesi'nde yaklaşık 15 yıl önce berberlik mesleğine başlayan 31 yaşındaki Keleş, doğuştan işitme ve konuşma engelli.

Berberlik mesleğine duyduğu ilgiden dolayı yaklaşık 4 yıl önce kendi dükkanını kuran Keleş, ilk başlarda müşterileriyle zor anlaşsa da işaret diliyle iletişim kuruyor. Engelli olmasına rağmen berberlik mesleğini yapan Keleş, mahalle sakinleri tarafından takdir görüyor.

- "Mutlu bir şekilde çalışıyorum"

Keleş, AA muhabirine işaret diliyle yaptığı açıklamada, evli ve bir çocuk babası olduğunu söyledi.

Ortaokuldan mezun olduktan sonra berber çırağı olarak mesleğe başladığını dile getiren Keleş, "Bu mesleği severek yapıyorum. 11 yıl boyunca çıraklık ve kalfalık yaptım. 4 yıl önce ise kendi iş yerimi açtım. Çok mutlu bir şekilde çalışıyorum" dedi.

Keleş, dükkanına gelen ilk müşterileriyle iletişim zorluğu çektiğini belirterek, şunları anlattı:

"Kısa süre içerisinde işaret dili yardımı ile müşterinin ne istediğini anlıyorum. Afyonkarahisar Berberler Odası tarafından Hollanda’da gerçekleştirilen mesleki bir seminere de katıldım. Engelli olmam, bu mesleği yapmam için herhangi bir engel taşımıyor. Benim gibi engelli olan birçok arkadaşımız, gönlünden geçen mesleği yapmak için çaba göstermeli. Azim ve güvenle birçok engel aşılabiliyor."

Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali ise Keleş’in mahalledeki 4-5 berberden birisi olduğunu belirterek, mahallede herkesin genç berbere her türlü desteği verdiklerini dile getirdi.

Birçok mahalle sakinin tıraş olmak için Keleş’i tercih ettiğini aktaran Karaali, kendisini hiçbir zaman engelli olarak görmediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.