Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da 6 aylık danaya endoskopi yapıldı

10:38 09 Kasım 2015
Afyonkarahisar'da 6 aylık danaya endoskopi yapıldı

 Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde 6 aylık dananın rahatsızlığı, endoskopi yapılarak belirlendi.

İhsaniye ilçesindeki Aşağıtandır köyünde hayvancılık yapan Ahmet Çakmak (35), istifra şikayeti nedeniyle danasını AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine götürdü.

AKÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Turan Civelek gözetiminde, Volkan Yaprakçı ve Durmuş Fatih Başer tarafından rahatsızlığının tespiti için hayvana endoskopi yapıldı.

Yaprakçı, yaptığı açıklamada, bu tür rahatsızlıkların genellikle yanlış yeme geçilmesi nedeniyle yaşandığını belirterek, "6 aylık dana 10 gün önce başlayan yemek yememe ve sürekli istifra yüzünden güçsüz düşmüş" dedi.

 Kliniğe getirilen dananın radyografik inceleme ve muayenesinde genel durumunun bozuk olduğunun gözlendiğini ifade eden Yaprakçı, midesinde yabancı cisim olabileceğinden şüphelendiklerini söyledi.

Bunun üzerine endoskopi uygulandığını anlatan Yaprakçı, "Endoskopik yöntemle, sindirim sistemine en az zararla midesine girilerek, herhangi bir tıkanıklık yaratan cisim olup olmadığına baktık. İlerlemiş düzeyde şiddetli 'eroziv-ülsaratif özafajit' teşhisi konuldu" diye konuştu.

Yaprakçı, bir süre ilaç tedavisi uygulanacak hayvanın kısa sürede sağlığına kavuşmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.