Afyonkarahisar

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

23:21 14 Kasım 2015
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk:

"Devlet memuru, iş güvencesine sahip olduğunda devletin malını ve mülkünü, itibarı ile milletin hakkını ve hukukunu koruma gücünü kendinde hisseder. İşte bu anlamda devlet memurlarının iş güvencesine sahip olması önemli"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Devlet memuru, iş güvencesine sahip olduğunda devletin malını ve mülkünü, itibarı ile milletin hakkını ve hukukunu koruma gücünü kendinde hisseder. İşte bu anlamda devlet memurlarının iş güvencesine sahip olması önemli" dedi.

Koncuk, Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde sendikasının ilçe temsilciliği açılış töreninde, Türk insanının huzurlu ve mutlu yaşamasının mücadelesini yaparken bir yandan da temsil ettiği devlet memurlarının hakkının da teslim edilmesinin mücadelesini verdiklerini belirtti.

Bu mücadeleden asla geri adım atmayacaklarını ifade eden Koncuk, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında düzenlenen toplantıda da bu kanaatini dile getirdiğini aktardı.

Türkiye'de yaşayan her vatandaşın doğal hakları bulunduğunu ifade eden Koncuk, "İnsanların siyasi görüşü, dünyaya bakışı ne olursa olsun, hangi gruba ait olursa olsun, devleti yöneten her insanın, hangi siyasi parti tarafından devleti yönetiliyorsa yönetilsin, her bir vatandaşımızı yüce Allah'ın bir emaneti olarak görüp ona göre davranması lazım" diye konuştu.

İnsan hakları merkezli bir yönetim anlayışı sergilemek istediklerini dile getiren Koncuk, demokrasi daha olgun hale getirilirse işte o zaman ülkede herkesin mutlu olacağı bir ortamın sağlanacağına işaret etti.

Koncuk, devlet memurluğu kavramının kaldırılmak istendiği yönünde duyumlar aldıklarını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Bazı insanlar diyor ki 'devlet memurluğunun iş güvencesi var. Bunu kaldıralım. Çalışan devlet memuru var, çalışmayan var. İş güvencesini ortadan kaldıralım' diyorlar. Devlet memurları, devlet adına görev yapan insanlardır. İş güvencesinin verilmesinin tek bir nedeni de siyasi iktidarların şerrinden emin olsunlar, millet ve devlet adına hata yapmaya zorlanmasınlar. Siyasi iktidarlardan ürkmeden milletin menfaatine, devletin menfaatine çalışsınlar diye devlet memurlarına iş güvencesi verilmiştir. Devlet memuru, iş güvencesine sahip olduğunda devletin malını ve mülkünü, itibarı ile milletin hakkını ve hukukunu koruma gücünü kendinde hisseder. İşte bu anlamda devlet memurlarının iş güvencesine sahip olması önemli."

Koncuk, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun kaldırılmak istendiğini aktardı.

"Paralel yapıyla mücadele etmek için 657'nin kaldırılması lazımmış. Böyle bir yaklaşım olur mu arkadaşlar?" diyen Koncuk, şöyle devam etti:

"Paralel yapı ile mücadele edeceğim diye devlet içerisindeki adamlarını kapının önüne koyacağım diye devletin bütün düzenini altüst edecek bir yapılanmaya sen bizi mahkum edemezsin. Buna hakkın yok. Dolayısıyla bu yapılacak değişikliğin sadece devlet memurlarını ilgilendiren bir değişiklik olduğunu düşünmüyorum. Bu yapısal bir değişikliktir. Devletin yapısının bozulması anlamında yapılacak bir değişikliktir."

Konuşmasının ardından Koncuk, sendikanın ilçe temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.