Afyonkarahisar

Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekat

16:39 24 Kasım 2015
Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik harekat

Afyonkarahisar Oğuz Boyları Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Altıntaş, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları kınadı

 Afyonkarahisar Oğuz Boyları Yörükler ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları kınadı.

Altıntaş, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin Bayırbucak Türkmenleri'nin üç gündür Rusya'nın havadan ve denizden bombardımanına, Suriye birlikleri ile Hizbullah Şii milislerinin karadan saldırılarına maruz kaldığını belirtti.

Muhtelif noktalara helikopterle indirilen birliklerin de katılımıyla muhaberelerin şiddetinin her geçen dakika daha da artarak can kayıplarına ve onarılmaz büyük tahribata yol açtığını belirten Altıntaş, "Üç gündür süren çatışmalarda çok sayıda şehit ve yaralının olduğunu öğrendik. 18 köyü boşaltılan Bayırbucak Türkmenleri ellerindeki kısıtlı silah ve mühimmatla kendilerine ağır silahlarla saldıran kuvvetlere karşı direniyor" dedi.

Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerini tehdit eden son gelişmeleri endişe ile takip ettiklerini belirten Altıntaş, Suriye ve Rusya'yı şiddetle kınadıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.