Afyonkarahisar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Aşcı:

16:32 12 Aralık 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Aşcı:

"Zor bir ortamda alnımızın akıyla, helaliyle gümrük hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hizmetlerini en iyi şekilde veren ve vatandaşını mutlu eden ilk üç bakanlıktan biri olmak hedefiyle çalışıyoruz"

 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, "Böyle bir coğrafyada, zor bir ortamda alnımızın akıyla helaliyle gümrük hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hizmetlerini en iyi şekilde veren ve vatandaşını mutlu eden ilk üç bakanlıktan biri olmak hedefiyle çalışıyoruz" dedi.

Aşcı, bir otelde gerçekleştirilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bölge Müdürleri ve İşletme Müdürleri Yıllık Çalışma ve Değerlendirme toplantısında, tasfiye işletme müdürlüklerinin iki sene öncesine kadar çok büyük yük altında olduğunu söyledi.

İmha edilecek ürünleri bile depolarda yıllarca tutmak zorunda kaldıklarını dile getiren Aşcı, 2013'te Tasfiye Hizmetleri Genel Müdürlüğünce devrim niteliğinde bir karar alınarak, sigara ve alkol gibi kaçak malların yakalandığı anda imha edilmesinin bakanlıkta vizyon olarak ortaya konulduğunu dile getirdi.

Artık depo sorunundan söz edilmediğini ifade eden Aşcı, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ülkemiz ticaretinin kolay, hızlı ve güvenli yapıldığı bakanlık olma vizyonu ve misyonu içinde çalışıyor. Bunu yaparken de bilişim sistemlerini çağın gerekleri olarak en iyi kullanan bakanlık ve birimler olacağız. Bilgisayar sistemlerini en önce kullanan bir kurumuz" diye konuştu.

- "1 trilyon dolarlık ticaret hedefimiz var"

Türkiye'nin 2023'e büyük hedeflerle hazırlandığını anlatan Aşcı, bu hedefler doğrultusunda bakanlık olarak ticaret hacmi hedefi koyduklarını vurguladı.

Aşcı, 500 milyar dolar ihracat, 500 milyar dolar da ithalat olmak üzere bir trilyon dolarlık bir dış ticaret hacmi hedeflediklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Bunu hedeflerken de partner olarak elbette, ihracatçımız, sanayicimiz, ticaret erbabımız var. Ama bu kadar eşyanın tabiri caizse yükünü taşıyan taşra birimleri olarak başta bölge müdürlerimiz olmak üzere, gümrük, muhafaza ve laboratuvar müdürlerimizle tasfiye ve işletme müdürlerimiz yani bizleriz. Şu anda dünyadaki rekabet o kadar çetin ki ticaret erbabımız ve sanayicimiz pazara girme konusunda çok mahir. Ama asıl olan şu andaki trend pazara girmek değil o pazara girdikten sonra daim olabilmek. Bunu sağlamanın yollarından birisi de gümrüklerdeki hızlı işleyiştir. Gümrüklerdeki hız elbette ki kontrolsüz olmamalıdır. Türkiye zor bir coğrafyada zor bir süreçten geçiyor. Komşularımızın hiçbiri diğerine benzemiyor. Gürcistan başka, Ermenistan ile zaten ilişkilerimiz yok. İran bambaşka, Irak ve Suriye'yi hiç söylemeye gerek yok. Böyle bir coğrafyada, zor bir ortamda alnımızın akıyla helaliyle gümrük hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hizmetlerini en iyi şekilde veren ve vatandaşını mutlu eden ilk üç bakanlıktan biri olmak hedefiyle çalışıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.