Afyonkarahisar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alaboyun:

16:30 27 Aralık 2015
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alaboyun:

"Koalisyonun bedelini biz çok ödedik 90'lı yıllarda. O yüzden güçlü iktidarların varlığını hisseden vatandaşımız çok geçmeden 6 ay içerisinde tekrar tek başına iktidar öngördü"

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, koalisyonun bedelinin 90'lı yıllarda çok ödendiğini belirterek, "O yüzden güçlü iktidarların varlığını hisseden vatandaşımız çok geçmeden 6 ay içerisinde tekrar tek başına iktidar öngördü" dedi.

Alaboyun, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen AK Parti 64. İl Danışma Meclisi toplantısında, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada 6 - 7 sıcak çatışma noktasının olduğunu söyledi. 

İslam dünyasında ve Ortadoğu da bu sorunların aşılması için bir şeyler yapılması gerektiğine dikkati çeken Alaboyun, çatışmaların hepsinin İslam coğrafyasında olduğunu ifade etti.

"Niye Ar-Ge'lerin çoğu bizde değil, huzurun refahın çoğu bizde değil" diye soran Alaboyun, bunlara çözüm önerilerinin getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Sıcak çatışma alanlarının başında Suriye'nin geldiğine işaret eden Alaboyun, şunları kaydetti:

"Böyle bir coğrafyada bu ülkeyi huzur içerisinde ve demokratik bir şekilde tutacaksınız, refah düzeyini artıracaksınız. Bunun için bu coğrafyada çok güçlü liderlere güçlü iktidarlara ihtiyaç var. Koalisyonun bedelini biz çok ödedik 90'lı yıllarda. O yüzden güçlü iktidarların varlığını hisseden vatandaşımız çok geçmeden 6 ay içerisinde tekrar tek başına iktidar öngördü."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.