Afyonkarahisar

Sarıkamış şehitleri yürüyüşle anılacak

15:20 29 Aralık 2015
Sarıkamış şehitleri yürüyüşle anılacak

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 1914 yılında Allahuekber Dağları'nda hayatını kaybeden Mehmetçikler için yürüyüş düzenlenecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, mukaddesatımız uğruna, canlarını hiç çekinmeden feda eden şehitlerimiz için 3 Ocak Pazar günü Akarçay'da anma programı düzenleneceği belirtildi.

Program kapsamında saat 10.00'da Akarçay'da toplanılarak Sarıkamış şehitleri hakkında sunum yapılacak. Katılımcılara Sarıkamış şehitleri ile ilgili kitap, atkı ve bere dağıtımı yapılacağı belirtilirken, yürüyüş tamamlandıktan sonra katılımcılara keşkek ikramı yapılacağı aktarıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan bu çalışma kapsamında Sarıkamış'taki yürüyüş programıyla aynı gün ve aynı saatte 81 ilimizde yürüyüş etkinlikleri düzenlenecektir. 'Sarıkamış Ruhu'nun ülke genelinde canlılığını sürdürmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından hissedilmesi için düzenlenecek olan yürüyüşler ile Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen on binlerce Mehmetçik anılacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.