Afyonkarahisar

AK Parti Afyonkarahisar il başkanlığında düzenlenen basın toplantısı

16:17 26 Ocak 2016
AK Parti Afyonkarahisar il başkanlığında düzenlenen basın toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, zor hava şartlarında asker ve polisin hain terör örgütüne yönelik mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken, "65. İl Danışma meclis toplantımızı gerçekleştirdik. İl Danışma Meclis toplantımızı her ay düzenli bir şekilde yapıyoruz. Ayrıca terörle mücadele konusunda hükümetimizin istikrarlı olduğunu görüyoruz. Zor hava şartlarında bile nokta operasyonlar yapan asker ve polisimiz hain terör örgütüne yönelik mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyor" dedi.


Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacının olduğuna vurgu yapan diğer il başkan yardımcısı Hüseyin Tutumlu da şunları söyledi:

"Referandum içinde mecliste belli bir sayıyı geçmeniz gerekiyor. Belli uzlaşmalar gerekiyor. Dolayısıyla meclisin yasa yapma tekniği çerçevesinde olabilecek şeyler bunlar. Şunda herkes hem fikir Türkiye Cumhuriyetinin yeni bir Anayasaya ihtiyacı var. Daha özgürlükçü ve çağa daha uygun bireysel girişimin ve özgürlüklerin önünü açan bir Anayasaya ihtiyacımız var. Seçim bittiği anda kimin başkan olduğu görülüyor. Herkesin vurgu yaptığı kuvvetler ayrılığı prensibi en iyi biçimde başkanlık sistemlerinde vardır. Eğer yürütme ile yasamayı bir birinden ayıramazsanız kuvvetler ayrımını tam gerçekleştiremezsiniz."

Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı seçimi veya seçimlerden tek başına iktidar çıkmaması nedeniyle sürekli krizler yaşandığını ifade eden Tutumlu, "Allah korusun 1 Kasım seçimleri olmasaydı. 7 Hazirandan sonraki duruma bakarak Türkiye'nin bu günkü durumunun ne olacağını az çok tahmin edebilirsiniz. Bu anlamda biz sistemin daha rahat çalışabilmesi ve kriz üretmemesi adına böyle bir önerimiz var. Ülkemizin en temel problemlerinden bir tanesi elbette ki terördür. Ama şu da unutulmaması gerekir ki Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bizim meclisimiz güçlü bir meclistir. Aynı anda Türkiye'nin temel sorunlarına çözüm üretecek çalışmaları bir arada yürütebilir. Terörle mücadele devam ederken, çalışanların hakları ile ilgili, Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili veya Türkiye’nin siyasi sistemi ile ilgili tüm çalışmaları aynı anda yürütebilir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.