Afyonkarahisar

Afyonkarahisar ESOB Başkanı Konak:

16:57 12 Şubat 2016
Afyonkarahisar ESOB Başkanı Konak:

Konak, yaptığı yazılı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6663 sayılı gelir vergisi kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapıldığını belirtti.

Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Abdülkadir Konak, emekli olduktan sonra çalışan esnaf ve sanatkarlardan kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırıldığını bildirdi.

Uzun süredir kaldırılması yönünde çalışılan prim kesintisinin 23 Nisan 2015 tarihinde yapılan düzenleme ile önce yüzde 15'den yüzde 10'a düşürüldüğünü ifade eden Konak, şöyle devam etti:

"10 Şubat 2016 tarihinden itibaren de tamamen kaldırılmıştır. Bu tarihten itibaren emekli olduğu halde kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenlerin emekli aylıklarından kesinti yapılmayacaktır. İlk defa dükkan açacak genç esnaf ve sanatkarlar için yeni düzenlemeler getirildi. Toplamda 75 bin liraya kadar olan kazancı 3 dönem boyunca vergi dışında kalacak. Kanunda yapılan düzenleme ile basit usule tabi esnaf ve sanatkarlarımızın yıllık 8 bin liraya kadar olan kazançları vergi dışı bırakılacak. Söz konusu uygulama 2016 yılı gelirlerine uygulanacağından 2017 yılında verilen beyannamelerde geçerli olacaktır. 2016 yılında verilen beyannamelerde bu indirim söz konusu değildir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.