Afyonkarahisar

Sağlık-Sen 2. Bölge Teşkilat Eğitim toplantısı

13:59 13 Şubat 2016
Sağlık-Sen 2. Bölge Teşkilat Eğitim toplantısı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yeni Türkiye'de insan merkezli, medeniyet köklerini yansıtan yeni bir anayasa istediklerini söyledi.

Memiş, Afyonkarahisar'da bir termal otelde düzenlenen 2. Bölge Teşkilat Eğitim Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, halktan aldıkları ilhamla haksızlığa ve zulme karşı duruş sergilediklerini ifade etti.

Türkiye ve bölge üzerindeki oyunları gördüklerini dile getiren Memiş, şöyle devam etti:

"Şeytanı bile şaşkınlığa uğratacak katliamlar yaşanıyor. Masum insanları öldüren maşa örgütler üzerinden dinimiz ve inançlarımız karalanmaktadır. Şimdi yarınları kazanmanın tam zamanı. Bu zor günlerde, milletin birlik mayası ve sağduyusu olmaya devam edeceğiz. Yeni Türkiye'de insan merkezli, medeniyet köklerimizi yansıtan yeni Anayasa istiyoruz. 17-25 Aralık kumpasçıları 28 Şubat döneminde de manşetlerinden 'hükümet istifa' çağrıları yaparak, mili iradeyi hançerlediler."

Memiş, bazı kesimlerin canlı bombalarla istikrarı tehdit etmeye, millete korku vermeye çalıştığını savundu.

O kesimlerin, demokratik, ekonomik ve sosyal kazanımları, her şeyden önemlisi kadim medeniyet hamlelerini dinamitlemek istediklerini ifade eden Memiş, "Ancak bugün karşılarında onuru için direnen bir millet var. Allah'a şükür son 13 yılda sergilediği ferasetle milletimiz, tuzaklara düşmüyor. Cizre, Nusaybin ve Mardin'e giderek, sağlık çalışanlarına destek ziyaretlerinde bulunduk. Bu ziyaretlerde, sağlık çalışanlarının nasıl onurlu bir mesleğe sahip olduğunu bir kez daha gördük" diye konuştu.

Uzun süredir mücadelesini verdikleri ek ödemelerin emekliliğe yansıması talebini mutlaka hayata geçireceklerine işaret eden Memiş, şunları kaydetti:

"Vekil ebelerin, kamu dışı aile sağlığı çalışanlarımızın kadroya alınmasının, sosyal hizmet çalışanlarımızın ve üniversite hastaneleri çalışanlarımızın taleplerinin takipçisi olacağız. Her birimiz, sağlık ve sosyal hizmet alanında uygulanan politikaları denetleyebilen, doğru ve hakça politikalar geliştirebilen birikime sahip olacağız. İş yerlerimizde, hem çalışma hem de hizmet üretim koşullarını daha iyi nasıl geliştirebileceğinin arayışı içinde olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.