Afyonkarahisar

Afyonkarahisarlı öğrencilerden İstiklal Marşı CD'si

16:38 12 Mart 2016
Afyonkarahisarlı öğrencilerden İstiklal Marşı CD'si

Dinar ilçesindeki Fatih Orta Okulu öğrencilerinin şehrin tarihi yerlerinde İstiklal Marşı'nı seslendirdikleri görüntülerin yer aldığı CD, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sur ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerine gönderildi.

Dinar Fatih Orta Okulu Müdürü Murat Nail Üner, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun proje ekibinin 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla "İstikbalimizin Dilinden Mısra Mısra Destan" isimli proje hazırladığını söyledi.

Proje kapsamında öğrencilerin okul ve ilçenin tarihi mekanlarında İstiklal Marşı'nı seslendirerek çekilen görüntülerle bir video hazırlandığını belirten Üner, şu bilgileri aktardı:

"Mehmet Akif Ersoy bir şair olmasının yanında derin bir mütefekkirdir. Milli mücadele döneminde halkı ayrıştırmadan, hiçbir siyasi görüşe herhangi bir iltimas tanımadan herkesi bir araya toplamış ve bu mücadelenin birlik olarak kazanabileceğini savunmuştur. Biz de bu düşünceden yola çıkarak Sur, Cizre ve Silopi'de kahramanca mücadele eden askerlerimize, polislerimize manevi destek amaçlı, İstiklal Marşı'mızı 41 ayrı öğrenciye okutarak video haline getirdik. Tüm okullarda bulunan öğrencileri bu projeye dahil ettik. Videoyu CD'ye aktarıp kısa bir notla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sur İlçe Jandarma Komutanlığına gönderdik."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.