Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

16:17 24 Mart 2016
Afyonkarahisar'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Afyonkarahisar Belediyesince Bayırbucak Türkmenlerine kuru gıda ve bebek maması gönderildi.

Gıda malzemelerini taşıyan tırın yola çıkmasından önce Akarçay’da tören düzenlendi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, törende yaptığı konuşmada "Geçmişi yüzyıllara dayanan komşuluk, kardeşlik ve gönül bağımız olan Suriye'deki Türkmen kardeşlerimizin sıkıntılarına duyarsız kalamayız." dedi. Çoban, daha önce üç kez Suriye'ye yardım tırları gönderdiklerini kaydetti.

Suriye Türkmenleri denilince akla sadece Bayırbucak Türkmenlerinin gelmemesi gerektiğini ifade eden Çoban, şunları söyledi:

"Onlar sadece Hatay tarafındaki Türkmen kardeşlerimiz. Ama Suriye'nin tamamında Halep, Lazkiye bölgesinde hatta Şam civarında bile 10 binlerce Türkmen kardeşimiz var. Suriye’de belki de sadece 500’e yakın Türkmen Köyü var. O bölgeye sık sık gitmiş biri olarak bunu iyi bilenlerden birisiyim. Bugün Afyonkarahisar Belediyesi tamamen kendi bütçesinden oluşturduğu kaynakla kuru gıda ve çocuk maması olarak farklı bir konseptte yardım tırı gönderiyor. Bu yardım tırı Kilis'te Kızılay’a teslim edilecek ve onlar vasıtasıyla Suriye’nin iç tarafında dağıtılacak. Yaklaşık 100 bin lira tutarında gıda yardımında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Yardım tırının Suriye’ye ulaşması konusunda destek veren iş adamı İbrahim Akkent'e teşekkür eden Çoban, bu davranışın örnek olmasını diledi.

Türk Kızılay’ı Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcısı Turhan Çoban da Bayırbucak Türkmenlerinin savaş nedeniyle yaşadıkları sıkıntıya işaret ederek bölgeye yapılan yardımları anlattı.

Konuşmalardan sonra yardım malzemeleri taşıyan tır, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun yaptırdığı duanın ardından yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.